IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HADŽIFEJZOVIĆ OŠTRO ODGOVORIO REISU KAVAZOVIĆU ZBOG PROZIVKE O ZEKATU: “Haram ti bilo…”(video)

Nakon što su se jučer iz Islamske zajednice BiH oglasili saopćenjem za javnost povodom prakse da pojedine televizijske kuće ubiru i distribuiraju zekat u kojem su prozvali i Face TV, javno se oglasio i osnivač i vlasnik ove televizije Senad Hadžifejzović.

Naime iz Islamske zajednice su naveli da su organizacije, pojedinci, pa čak i televizije, “kakav je nedavni slučaj Face TV-a, uzele sebi za pravo da ubiru i distribuiraju zekat”, pojasnivši da se prema islamskom učenju zekat može uplaćivati samo u Bejtu-l-mal.

Hadžifejzović u videu svoje obraćanje Islamskoj zajednici počinje “haram ti bilo, reis-efendija Kavazoviću”.

“Ti si juče učinio potvoru na nas , na kraju Ramazana, laž da “ubiremo” zekat!
I to samo zato što je jedna gospođa-hanuma odlučila da preko Face-a, javno, transparentno podijeli svoj novac za obrazovanje mladih, najugroženijima, borcima, djeci, bolesnima o čijoj smo hudoj sudbini izvještavali javnost i što smo javno objavili! Nikakav zekat mi ne ‘ubiremo’. Ovo je jedini slučaj u kojem smo ispunili želju, nijet jednoj dobroj osobi koja je podijelila svoj novac (i odmah otišla na operaciju u bolnicu) i to javno objavili. Jedini slučaj”, naveo je Hadžifejzović.

“Da li si se ikada upitao zašto vjernici ne znaju razliku između zekata i sadake i ako je znaju, zašto zekat daju pojedincima a ne uplaćuju Islamskoj Zajednici? Da li je Rijaset ikada javno objavio koliko novca je “ubrao” od zekata i kome ga je podijelio, darovao? Koliko siromašnih, jetima-siročadi, boraca, nezaposlenih, napuštenih, ugroženih je dobilo koliko od “ubranog? NIKADA to niste objavili! Koliko ste uopšte (miliona) “ubrali”? Ti, Reis, uoči Bajrama potvorom si optužio dobronamjerne muslimane! 

Čitaj još:   TUGA UBIO SE Otac četvoro djece, zbog duga za struju!!!

izvor: agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši