IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR BIO NA IVICI KATASTROFE, ZA ODBRANU ANGAŽOVANA SVA MEHANIZACIJA

NOVI PAZAR – Gradski štab Novog Pazara proglasio je danas, nakon obilaska terena i utvrđivanja visokog vodostaja reke Raške, vanrednu situaciju na teritoriji tog grada.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je vodostaj reke Raške najveći još od poplave 1979.

“Leva i desna obala reke Raške su ugrožene, sve ekipe su na terenu, sve mašine javnih preduzeća i privatnika su angažovane, dežuraju, naročito pored mostova. Zahvaljujem se svim privatnicima koji su se angažovali da kako bi zaštitili imovinu naših građana, a mi ćemo se potruditi da saniramo nastalu štetu.” 


U ovom trenutku raspoređeno je 750 vreća sa peskom. Prerađene vode ispravne za piće još uvek ima u dovoljnoj meri.
Direktor “Direkcije za izradnju”, Mujo Šaćirović kazao je da su jutros tri reke imale povećan vodostaj i da su se izlile, posebno reke Trnava i Jošanica i to u delovima koji su standardno na udaru prethodnih godina.

“Mi intezivno radimo i nadamo se da će ove godine početi sa korićenjem Banjske i Trnavske reke. Reka Raške je imala najozbiljnija izlivanja uglavnom izazvana ljudskim faktorom. Trenutno nema veće materijalne štete. Radi se procena daljih radova na odbrani, ali razmišljamo i o sanaciji. 

Čitaj još:   OTKRIVAMO: Melanija zna naš jezik, ali neće da ga govori... (foto)

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dr Šefadil Spahić rekao je das u preuzete sve mere predviđene u ovakvoj situaciji. “Izvršili smo vanredni epidemiološki nadzor i konstantovano da je situacija nestabilna iz razloga što je došlo do izlivanja fekalija.

Apelujemo na građane da preduzmu sve mere za održavanje lične higijene. Voda za piće je bakteriološki i hemijski ispravna. Kada dođe do čišćenja ulica, naše ekipe su u pripravnosti i izvršiće dezinfekciju”, rekao je dr Spahić.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara- foto: Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši