IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pazarci, imaju nove muke, rijeke se polako povlače u korita, ali sad…

Raška, Jošanica, Trnavica i Deževska povukle su se u svoja korita, međutim, pazarci sada muče novu muku, pola čaršije bez vode, niko ne zna ko je i zašto đubre iz reke prebacio u- rijeku…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, utorak 04.05.2019… 18: 59… Pazarci, imaju nove muke, rijeke se polako povlače u korita, ali sad…

Opasnost od poplava u Novom Pazaru je znatno manja, međutim, kiša je toliko zamutila Rašku da filtersko postrojenje JKP “Vodovod i kanalizacija” radi sa tek 50 odsto kapaciteta prilikom prerade sirove vode, zbog čega su žitelji viših dijelova Novog Pazara od juče bez vode.

Situacija u Novom Pazaru je, i pored novih padavina, znatno bolja nego u ponedeljak, kazali su u gradskom štabu za vanredne situacije.

Međutim, Novopazarci sada muče novu muku- pola grada je bez vode…

Procjena štete je u toku, ali možemo reći da će biti velika, pogotovo u onim dijelovima gdje rijeke nisu ukorićene.

Oštećeni su putevi, imanja na obalama rijeka, i pojedini objekti u gornjem toku Raške, u naselju Jerka.

Imamo više od 80 zahtjeva za nadoknadu štete– poručili su iz Štaba i dodali da bi šteta bila znatno veća da nije bilo dobre reakcije javnih ali i privatnih preduzeća, kao i pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP- a…

Čitaj još:   FENOMENALANA PROMOCIJA U NOVOM PAZARU...

Borbu protiv nabujalih rijeka u Novom Pazaru obiležio je i snimak prvo na kojem se vidi kako bagerista gomilu plastičnih flaša vadi iz rijeke i umjesto odlaganja na obalu ili u kamion, prebacuje preko mosta i ispušta ponovo u vodu.

Naš sagovornik iz Štaba za vanredne situacije nam je rekao da nije vidio snimak, ali da su mu saradnici rekli o čemu se radi.

Smeće u reci u Novom Pazaru

Kako bi se što hitnije reagovalo i sprečilo izlivanje rijeka i plavljenje kuća, angažovana je sva raspoloživa mehanizacija javnih i privatnih preduzeća i upućena na kritične tačke.

U ovom slučaju se vijerovatno radi o bageru firme koji je angažovan na čišćenju korita Raške u naselju Selakovac, kod takozvanog su Hadžibulića mosta.

Ne znam zašto je smeće ponovo bacio u rijeku, a ne na obalu. Vijerovatno je vozač u tom trenutku razmišljao samo kako da ukloni taj “čep” koji se bar na kratko stvorio i spreči izlivanje Raške, bez razmišljanja da te flaše možda negde nizvodno napraviti neki problem, kaže član Štaba vanredne situacije.

U tom javnom preduzeću nisu mogli da preciziraju koliko dugo će i trajati problem sa vodosnabdevanjem i da će on, prije svega, zavisiti od toga koliko brzo će se razbistriti voda na vodozahvatu…

Čitaj još:   NOVI PAZAR- STARİ DEDO: APEL VOJSCI SRBIJE...

izvor agencije

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more

Komentariši