ZENICA, VANREDNO STANJE: Bosna opasno raste, poplavljen niz kuća (foto, video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

ZENICA: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak 04.05.2019… 00: 59… ZENICA, VANREDNO STANJE: Bosna opasno raste, poplavljen niz kuća (foto, video)

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u svojstvu komandanta civilne zaštite, održao je vanredni sastanak Štaba civilne zaštite grada Zenica, na kojem je donesena i Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od poplava i klizišta na teritoriji grada Zenica.

Svi ljudski, ali i materijalno- tehnički resursi stavljeni su u funkciju i tako će bez prestanka biti dok ne dođe do normalizacije stanja.

”Imamo više kritičnih lokaliteta, pričinjena je veća materijalna šteta na putnoj infrastrukturi i stambenim objektima obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za naredni period, bili smo dužni maksimalno ozbiljno shvatiti situaciju i staviti sve mašine u funkciju”, kazao je nakon sastanka Kasumović, koji je, kako ističe u saopćenju za javnost, osim gradskih službi, u funkciji stavio i radnike te mehanizaciju javnih preduzeća…

Služba civilne zaštite grada Zenica upozorava sve fizičke osobe i pravne subjekte koja žive i rade u priobalnom pojasu rijeka Bosna, Kočeva, Babina, Pepelarska rijeka, Bistrička i Gračanička rijeka, da iz svojih stambenih i poslovnih objekata izmjeste sve vrijednosti koje bi mogle biti uništene – potopljene, u slučaju naglog povećanja vodostaja u navedenim rijekama.

Gradonačelnik i Štab civilne zaštite Grada Zenica pozivaju građane Zenice na saradnju i razumijevanje te da se po potrebi jave Službi civilne zaštite na broj telefona: 032 447-731.

Čitaj još:   TURSKA Proizvodiće borbene avione jednake ili naprednije od F- 35... (foto)

Načelnica opštine Jezero Snežana Ružičić izjavila Srni da vodostaj ubrzano povećava i da je voda došla do visine mosta na rijeci Plivi za Ljoljiće i Čerkazoviće, te da je ugrožen saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Sarajevo.

Ona je objasnila da je iseljena višečlana porodica koja živi u zgradi stare ambulante, a da zgrada nove ambulante nije poplavljena, ali joj se ne može prići.

Situacija teška u opštini Šipovo, gdje su se izlile rijeke Janj i Pliva i poplavile velike obradive površine i ugrozile dvadesetak kuća.

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *