Erdogan, poruka iz ANKARE: Da je ponuda SAD bila bolja kupili bismo “Patriot”, a ne S- 400…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari, a da se i ne razmišlja o mogućnosti da odustane od kupovine ruskog raketnog sistema odbrambenog sistema S- 400…

ANKARA: Regija, Ekonomija, vijesti, utorak 05.05.2019…01: 49… Erdogan, poruka iz ANKARE: Da je ponuda SAD bila bolja kupili bismo “Patriot”, a ne S- 400…

Imamo sporazum koji je već počeo da se primenjuje i odlučni smo da ga se i realizuje. Ne planiramo da odustanemo od nabavke sistema S- 400, rekao je Tramp za televiziju Haberturk, prenosi Tass.

Erdogan je podsjetio da je Turska željela da prvo od Sjedinjenih Američkih Država kupi raketni sistem “Patriot”, ali nije dobila ponudu koja bi bila za puno elemenata bolja od ruske.

Čitaj još:   ERDOGAN, IZ ANKARE POSLAO, PORUKU LIDERIMA ZAPADA: “Vidite Bosnu, onda stanite pred ogledalo…”

Obratili smo se Amerikancima sa ponudom da oformimo radnu grupu kako bismo riješili probleme i izrazili smo spremnost da kupimo sistem “Patriot”, ali smi im stavili do znanja da njihova ponuda mora da bude bolja od ruske. Da smo je dobili, kupili bismo “Patriot”, ali nismo, rekao je Erdogan.

Sjedinjene Države su upozorile Tursku da kupovina ruskog raketnog sistema ozbiljno narušiti bilateralne odnose, zapretile su i sankcijama Ankari.

PREDHODNO JE U telefonskom razgovoru s Trampom, turski predsjednik je “ponovio turski predlog o pokretanju zajedničke radne grupe da se o planu Turske da nabavi rakete S- 400 od Rusije za potrebe samo svoje nacionalne sigurnosti”, rekao je prvo direktor za komunikacije turskog predsedništva Fahretin Altun.

Čitaj još:   TIHI ODLAZAK Prminuo prof Zdravko Grebo…

Ankara je još u aprilu objavila da je to predložila Vašngtonu, ali da nije dobila odgovor, javlja AFP.

izvor AFP

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši