IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija provjerava prijetnje, “Dušna Silnog”: Naoružani, snajperom pozivaju se na srpstvo…

“Policijski službenici će analizirati snimku i izvršiti potrebne provjere prvo iz svoje nadležnosti”, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, Srijeda 05.06.2019…07: 49… Policija provjerava prijetnje “Dušna Silnog”: Naoružani, snajperom pozivaju se na srpstvo…

CRNOGORSKA policija u utorak je objavila da će da provjerava videoporuku organizacije koja se predstavlja kao “Dušan Silni” na kojoj su tri maskirana muškarca sa snajperskom puškom i krstom u pozadini, a pored njih stoji poruka na komadu papira u kojoj piše kako su se okupili da “kazne one koji zatiru srpstvo”.

“Policijski službenici će analizirati snimku i izvršiti potrebne provjere iz svoje nadležnosti”, priopćeno je iz crnogorske Uprave policije.

U videoporuci, koja je dostavljena na adrese pojedinih medija u Crnoj Gori i Srbiji, navodi se da su u organizaciji “Dušan Silni” okupljeni “borci protiv nepravde” i “zakleti srpski vojnici, istrebitelji laži i izdajnika”.

“Mi smo ʼDušan Silni.ʼ Naš cilj je sloboda. Zlotvori nas pljačkaju, hapse, progone, uzimaju nam kruh… Zlikovci maltretiraju naše obitelji. Sude našim vođama. Ubijaju nas. Zato je naša misija pravedna i sveta. TAKO ʼDušan Silniʼ će obraniti svoj narod i svetinje. Tirani, stižemo”, piše u poruci u videosnimci.

Čitaj još:   PODGORICA: Slijedi li skori rascjep PES- a zbog uticaja Beograda? (foto, video)

U poruci se nalazi i citat crnogorskog pjesnika i vladara iz 18. vijeka Petra Petrovića Njegoša: “Zlo činiti, od zla se braneći, tu zločinstva nema nikakvog.”  

Pojedini crnogorski mediji objavili su da je snimka upućena kao i na e -mail adrese crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića.

Iz kabineta dvojice čelnika crnogorske vlasti priopćeno je da oni nisu dobili spornu snimku i da se Đukanović i Marković osjećaju sigurno “u svakom kutku Crne Gore”.

izvor HINA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši