O, lošem odgoju djevojčica…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

“Za djevojčice i žene globalno, lider znači diskriminaciju i uznemiravanje”, rekla je izvršna direktorica organizacije Anne- Birgitte Albrectsen…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 06.06.2019…21: 29… O, lošem odgoju djevojčica… 

Djevojčice diljem svijeta nadaju se da će postati liderice, ali očekuju suočavanje sa seksizmom i uznemiravanjem kada to postanu, objavljeno je u utorak u izvješću globalne neprofitne organizacije za dječja prava.

Više od 90 posto djevojčica i mladih žena kažu da žene šefice mogu očekivati neželjeni fizički kontakt i da će se prema njima odnositi s nepoštovanjem, navodi se u istraživanju neprofitne organizacije Plan International koje je obuhvatilo 10.000 djevojčica u 19 zemalja.

“Za djevojčice i žene globalno, lider znači diskriminaciju i uznemiravanje”, rekla je izvršna direktorica organizacije Anne-Birgitte Albrectsen.

Čitaj još:   HOROR: Policija dobila, prijavu za silovanu ženu, a našla mrtvog muškarca...

 “Istraživanja pokazuju da ako se nešto pod hitno A NE učini, generacije djevojčica će propuštati prilike i ambicije da postanu liderice i utječu na društvo, rad, politike, zajednicu i obiteljski život.”

U istraživanje su uključene djevojčice i žene između 15 i 24 godine u 19 zemalja, uključujući SAD, Kanadu, Dansku, Indiju, Japan, Peru, Južni Sudan i Ugandu, a provedeno je i nekoliko stotina dubinskih intervjua.

Mlade žene koje su iskusile preuzimanje vodstva će vjerojatnije očekivati rodnu diskriminaciju nego one koje nisu, navodi se u izvješću objavljenom na konferenciji Women Deliver 2019 u Vancouveru.

“U Japanu i dalje postoji predrasuda da će muškarci vjerojatnije postati lideri i doseći viši rang”, rekla je jedna intervjuirana djevojčica.

“Svi bi trebali težiti višem rangu, ali ako je to djevojčica s ambicijom da postane liderica, ljudi će je početi kritizirati.”

Čitaj još:   DRSKI LOPOVI I FILMSKA PLJAČKA: Digli bankomat u zrak i odnijeli oko 67.000 eura

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši