IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KRVAVO SLAVLJE U AUSTRIJI: Dženis, slavio rođenje sina, ubili mu oca Samira, pucao mu direktno u srce… (video)

Pucnjavi u Salcburgu, u kojoj je ubijen BOSANAC Samir Halkić (46) i lakše ranjen njegov sin Dženis Halkić, (24) prethodilo je slavlje u jednom kafiću povodom rođenja drugog Dženisovog dijeteta…

SALZBURG: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak 76.06.2019…09: 59…KRVAVO SLAVLJE U AUSTRIJI: Dženis, slavio rođenje sina, ubili mu oca Samira, pucao mu direktno u srce… (video) 

Međutim, jedan od gostiju, inače lokalni mještanin, počeo je baš u jednom trenutku da vrijeđa Halkićeve, pa je ispred lokala izvadio pištolj i pucao na njih.

Nasilnik je prvo ošamario Dženisa, a kako bi riješio nesuglasice s čovjekom koga je te večeri prvi put vidio, pozvao oca Samira i zajedno su izašli ispred lokala

Zatim je napadač, za kojeg su svjedoci kasnije rekli da je poreklom moguće ali ne i najvjerovatnije Albanac, izvadio je oružje (pretpostavlja se pištolj) i počeo da puca na Halkiće ispalivši nekoliko hitaca.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković- Kuč: Crnogorska vlast– kakistokratija... (foto)

Jedan metak pogodio je Samira u nogu, a jedan u srce, što je za njega bilo na žalost kobno jer se istog trenutka srušio na zemlju i preminuo. Jedan metak je probio Dženisovu butinu, ali je mladić odmah prevezen u najbližu i jednu bolnicu i njegovo stanje je stabilno i on se ne nalazi u životnoj opasnosti.

Napadač je potom piješice pobjegao u nepoznatom pravcu i policija od tog dana od utorka intenzivno traga za njim.

izvor Fokus.ba

Foto: Facebook/Printscreen

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši