IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRAVDA ZA DAVIDA, MOTIV UBISTVA: Advokat, otkrio da je mladić znao previše… (video)

Advokat, otkrio svoja saznanja o slučaju ubistva Davida Dragičevića i tvrdi kako zna zbog čega je mladi Banjalučanin ubijen…

BANJA LUKA: BiH,Crna Hronika, Putovanja, vijesti, subota.08.06.2019…09: 59… PRAVDA ZA DAVIDA, MOTIV UBISTVA: Advokat, otkrio da je mladić znao previše…

Duško Tomić je bio u advokatskom timu koji je porodica angažovala u slučaju Davida Dragičevića

Govoreći o istrazi, Tomić je rekao da je došao do pouzdane informacije da je motiv ubistva “hakerski ulazak u jedan račun gde je ogroman novac”

Pošto je bio u advokatskom timu porodice Dragičević, Tomić kaže da je lično upoznao advokatki tim razgovarao sa ocem, Davorom Dragičevićem, a sve u prisustvu istražitelja.

– Od Davora u prisustvu mog istražitelja sam tražio da mi kaže da li je to tačno. Imam saznanja da je pokojni David kao veliki stručnjak ušao u sistem i otkrio veliki novac, da je promenio šifru, i da tada kada su ga stisli nije znao reći koja je to nova šifra ili nije hteo i da je usled toga izgubio život. Ili su ga ubili pa bacili, ili su ga jurili pa ubili ili je on skočio … to više nije bitno momak je mrtav – kazao je Tomić u emisiji “Izazovi” BN televizije.

Dalje je naveo da mu je tada Davor rekao “da je on znao,i da je tu šifru zaštitio sa pet sistema”.

– Tada sam rekao da o tome moramo da obavestimo i javnost i da idemo do tih laptopa i da se utvrdi čiji je taj novac – čij je novac taj ga je i ubio! Ja sam to i naglasio na jednoj konferenciji. Nakon toga Davor me je pozvao i rekao: “Zaboravi više ovu priču, ti si moj advokat” – rekao je Tomić, navodeći da je Davoru objasnio da je on advokat istine i da je tada došlo da raskola, odnosno razlaza.

Čitaj još:   Grupa "Pravda za Davida" poručila: Neće odustati od insistiranja na istini... (foto)

Duško Tomić je bio u advokatskom timu koji je porodica angažovala u slučaju Davida Dragičevića.

– Ja sam imao punomoć od majke i oca da formiram jedan tim i da idemo ka tome. Ja sam po ličnoj inicijativi prihvatio Antu Nobila kao vrsnoga advokata iz Hrvatske, Zoru Nikadinović iz Beograda, Davor Dragičević je tražio da tu uđe i Ifet Feraget. Krenuli smo jako dobro, međutim, kako je vreme odmicalo imali smo drugačije koncepte. Naš koncept je bio utvrditi istinu. Mi ne možemo da utvrdimo istinu ako se ne približimo policiji i Tužilaštvu, a u startu je bilo nećemo sa njima – podsetio je Tomić.

Nestanak Davida Dragičevića je prijavljen policiji 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta iste godine na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog dijela, da bi tužilac nakon tri mjeseca, 28. juna prošle godine donio naredbu o sprovođenju istrage protiv više nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Čitaj još:   Poslanik RS objavio video u kojem se SARAJLIJE nazivaju "TURCIMA"-" Stižu na glasanje, sjetili se Pljevalja...'' (VIDEO)

Više detalja o istrazi o ubistvu dvadesetednogodišnjeg studenta iz Banjaluke nema…

izvor buka

BANJA LUKA: “Pravda za Davida”, postaje politička stranka, pod imenom “Pokret pravde”…

"Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja Read more

Jedan od članova grupe “Pravda za Davida” predao se policiji…

Vedran Berić predao se policiji i trenutno se nalazi u Read more

Majka ubijenog Davida: Specijalci uhapsili Davora, niko ne zna gdje se nalazi…

Suzana Radanović, tvrdi da je Davorov advokat otišao u Policijsku Read more

Komentariši