IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA LINIJI NOVI PAZAR-ISTANBUL U AUTOBUSU PRONADJENO OKO 170.000 eura

Carinici su u saradnji sa graničnom policijom, tokom proteklog vikenda, sprečili nekoliko pokušaja da se iz zemlje iznesu neprijavljene devize u iznosima većim od dozvoljenog limita od 10.000 evra, pa je tako za samo dva dana zadržano 235.000 eura.

Na izlazu graničnog prelaza Gradina, 9. juna 2019. godine u večernjim časovima, tokom kontrole jednog autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Novi Pazar – Istanbul, kod sedmoro putnika otkriveno je više od 170.000 eura i 130.000 danskih kruna preko dozvoljenog limita.

Kada je autobus novopazarskih registarskih oznaka koji je putovao ka Turskoj stigao na red za kontrolu, sva tri vozača, kao i 36 putnika, su u razgovoru sa carinicima i policajcima rekli da sa sobom ne nose ništa osim ličnog prtljaga i dozvoljenog iznosa novca.

Međutim, detaljnim pregledom je otkriveno da sedmoro putnika iz tog autobusa sa sobom nosi po više desetina hiljada eura više od dozvoljenog limita.

Reč je o četiri muškarca i tri žene, srpskim državljanima, koji su kod sebe imali znatno veće sume od 10.000 eura, što je iznos koji ne podleže prijavljivanju. Neprijavljeni novac putnici su sakrivali na raznim mestima: u pojasu ispod odeće, u torbi sa hranom, u rancu, dok su dvojica putnika pokušala da ga prenesu u džepovima pantalona koje su nosili na sebi.

Čitaj još:   Ljajić : SAMO U BOLNICI U PAZARU DO 2. JULA UMRLO 46 LJUDI- a koliko je kući ili drugoj bolnici...???

Prethodnog dana, 8. juna 2019. godine, na administrativnom punktu Merdare, u automobilu koji je iz pravca Kuršumlije išao ka AP KiM, otkriveno je 58.900 švajcarskih franaka i 3.500 eura

Devize su pronađene u mercedesu švajcarskih registarskih oznaka kojim je upravljao francuski državljanin albanske nacionalnosti. On je pomenutu svotu novca stavio u džepove pantalona koje je nosio na sebi.

Nakon što je putniku vraćena protivrednost od 10.000 evra, zadržano je ukupno 48.000 švajcarskih franaka i 3.500 eura.

izvor: agencije

Novi Pazar- Na ahiret preselio Suad Čilović…

Na ahiret preselio Suad Čilović. Sportski savez Novog Pazara sa Read more

NOVI PAZAR: Sud naložio Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) da ukloni prepreke na putu… (foto)

Rješenjem o obezbjeđenju je naložeo Islamskoj zajednici u Srbiji (IZuS) Read more

Komentariši