IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Olbrajt u Prištini, “OSJEĆAM SE KAO U SVOJOJ KUĆI”, Tači je odlikovao Medlin…

Hvala vam na prijemu. Osjećam se kao u svojoj kući – rekla je Olbrajtova na sastanku u Prištini…

PRIŠTINA: Kosovo,vijesti,srijeda 12.06.2019…11: 59 …  Olbrajt u Prištini, “OSJEĆAM SE KAO U SVOJOJ KUĆI”, Tači je odlikovao Medlin…

Medlin Olbrajt: Kosovo zaslužuje da ga svi priznaju…

Predsjednik Kosova Hašim Tači zahvalio je danas bivšoj američkoj državnoj sekretarki Medlin Olbrajt na “nesebičnom doprinosu” i odlikovao je visokim Ordenom slobode.

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt izjavila je danas u Prištini da je Kosovo nezavisna država i da zaslužuje da je svi priznaju

Ona od juče boravi na Kosovu u okviru obilježavanja 20 godina od ulaska ulaska trupa zapadne alijanse na teritoriju Kosova, a predsednik Kosova Hašim Tači joj je uručio odlikovanje Orden slobode.

Olbrajt je tom prilikom rekla da je voljna da primi ordene, ali da najviše uživa da bude deo Kosova.

“Nikada neću zaboraviti godine rata, ljudi koji pjevaju: ‘Hvala vam SAD’. Mislim da su SAD uradile pravu stvar. Počastvovana sam što sam ovde sa vama. Kosovo je nezavisna zemlja i stoga zaslužuje da bude priznata”, rekla je Olbrajt.žž

Čitaj još:   ZA MANJE OD DVA SATA: One, će se SUOČITI, jedna IZLAZI iz rijalitija... (foto i video)

“Ova godišnjica je nada i direktno je povezana s vašim ličnim doprinosom. Dali ste nam dostojanstvo i identitet da živimo u miru”, rekao je i sam Tači Olbrajtovoj koja je bila državna sekretarka SAD vrijeme bombardovanja SR Jugoslavije.

Kako prenosti RTK na srpskom jeziku, bivša američka sekretarka, koja je u utorak stigla na KiM kako bi prisustvovala proslavi koju vlasti u Prištini organizuju povodom ulaska NATO snaga u južnu srpsku pokrajinu, istakla je da joj je čast da primi orden.

Olbrajtova se danas sastala i s predsjednikom kosovske skupštine Kadrijem Veseljijem, koji joj je zahvalio na svemu što su, kako je rekao, “SAD učinile za izgradnju Kosova”.

“Hvala vam puno na prijemu. Osjećam se kao u svojoj kući”, rekla je Olbrajtova na sastanku sa Veselijem...

izvor RTK na ex yu jezicima

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši