DANI PRED NAMA: Tropske temperature, vrele noći, vjetra ni na vidiku…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

OD DANAS Tropske temperature, noći na 25- 26 stepeni, narandžasti meteo alarm, visok nivo UV zračenja…

SARAJEVO: Regija, Putovanja, vijesti, četvrtak, 13.06.2019… 08: 09… DANI PRED NAMA: Tropske temperature, vrele noći, vjetra ni na vidiku…

Poslije dužeg perioda kišnih dana uslijedile su visoke temprerature praćene velikom vlažnošću vazduha, a pravi temperaturni pakao nam tek slijedi do kraja ove nedelje…

Od danas do nedelje živa u termometru će ići i preko 35C podioka!

Računajući i ove do sada, imaćemo najmanje 11 vezanih tropskih dana a to znači (temperature preko 30 stepeni) u prvoj polovini juna, pa se mnogi već pitaju šta onda da očekuju u julu i avgustu koji slove za najtoplije mesece u godini.

– Od četvrtka do kraja nedelje sunčano i tropski toplo. Od sledeće nedelje očekuje nas pad temperature za nekih sedam- osam stepeni C, tako da ne nemožemo reći da će se one vratiti u neke normalne vrijednosti za ovaj period godine- kaže meteorolog regionalnog portala iBalkan.net i dodaje da je moguća češća pojava padavina u toku naredne sedmice.

Čitaj još:   Topli talas stiže i na Balkan...

Ako se ostvare prognoze meteorologa, do kraja nedelje ćemo više dana i sa temperaturom preko 35 stepeni C nego cijele 2018. god.

Protekle godine, živa u termometru u prestonici BiH nijednom nije otišla preko 35. podeoka. Spasa od vrućine neće biti ni na planinama jer se i na Igmanu i Bjelašnici očekuju temperature od oko 30 stepeni.

Da je situacija ozbiljna potvrđuje i narandžasti meteo alarm koji će biti na snazi od četvrtka i to u celom regionu Balkana, a to, kako stoji nam na sajtu FHMZ, znači da će “vrIJeme biti opasno.”

– Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Čitaj još:   ZAPISANO U ZVIJEZDAMA Dnevni horoskop za subotu, 8. septembra 2018.

Treba biti vrlo obazriv, svijestan rizika i redovno informisan o detaljima a i onih očekivanih meteoroloških uslova, kao i pratiti savjete koje vam se daju od nadležih federalnih službi…

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši