ERDOGAN, SVE ŠOKIRAO:”Ne kažem da ćemo kupiti “S- 400”, kažem da je već kupljen…”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Turska je saopštila da “S- 400” neće imati uticaj na borbene avione i fa je i predloženo Vašingtonu da formira zajedničku radnu grupu koja će raditi na procjeni američke zabrinutosti…

ANKARA:Svijet, Ekonomija, vijesti, črtvrtak, 13.06.2019… 00: 59…  ERDOGAN , SVE ŠOKIRAO:”Ne kažem da ćemo kupiti “S-400”, kažem da je već kupljen…”

Turska je već kupila protivraketni sistem “S- 400” od Rusije i nadamo se da će biti dostavljen u julu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

“Ne kažem samo Turska će kupiti ruski odbrambeni sistem S-400 nego kažem da ga je već kupila. To je već dogovoreno”, kazao je Erdogan, prenosi Anadolija.

Vršilac dužnosti američkog ministra odbrane Patrick M. Shanahan prošle sedmice je ukazao na koji način će Turska biti isključena iz programa borbenih aviona “F- 35” ukoliko Ankara ne odustane od planova za kupovinu “S- 400”. 

Erdogan je u obraćanju članovima vladajuće partije Pravde i razvoja /AKP/ naglasio da će tražiti odgovornost od svakoga ko Tursku isključi iz programa “F- 35”. 

U proteklih nekoliko mjeseci, dva saveznika iz NATO- a javno su se sporila povodom turske narudžbe sistema “S- 400”, za koji Vašington tvrdi da predstavlja prijetnju po borbene avione “F- 35” koje Ankara, takođe, planira da kupi. 

Čitaj još:   NEVJEROVATANO, IMA 41 GODINU: Jelena Karleuša, vrelim snimkom zapalila društvene mreže, prizor ZAUSTAVLJA DAH... (foto i video)

Turska je saopštila da “S- 400” neće imati uticaj na borbene avione i predloženo je Vašingtonu da formira zajedničku radnu grupu koja će raditi na procjeni američke zabrinutosti…

izvor A.A

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *