MILE i novi incident: 0dbio, da primiti njemačku ambasadoricu u odlazak iz BiH…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Milorad MILE Dodik odbio je zahtjev aktuelne njemačke ambasadoike u BiH Christiane Hohmann za oproštajni prijam nezadovoljan njezinim radom…

SARAJEVO: BiH, vijesti, četvrtak, 13.06.2019… 08: 49… MILE i novi incident: 0dbio, da primiti njemačku ambasadoricu u odlazak iz BiH…

Milorad Dodik odbio je zahtjev njemačke ambasadorice u BiH Christiane Hohmann za oproštajni prijam jer je nezadovoljan njezinim radom za koji kaže da je bio politički obojen, subjektivan i na štetu Srba, prenose u srijedu lokalni mediji.

“Imajući u vidu da Vas, kao predsjedatelj i srpski član Predsjedništva BiH, nisam primio u nastupnu posjetu, obavještavam Vas da ne mogu udovoljiti Vašem zahtjevu za oproštajnim susretom”, kaže Dodik na početku pisma veleposlanici…

Zamjera da su njezini javni nastupi i diplomatske aktivnosti za mandata u Sarajevu bili politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimjereni…

Čitaj još:   ŽENE UBIJENIH ŠKALJARACA TVRDE DA SE NIČEGA NE SJEĆAJU: Odbile da daju bilo koju informaciju policiji... (foto)

Oobećao o tome “obavijestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Njemačke”, navodi MILE Dodik.

Optužuje veleposlanicu da je radila na štetu srpskog naroda.

“Kao ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini u protekle više od tri godine radili ste na veliku štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same Bosne i Hercegovine i njezinog Ustavom predviđenog uređenja”, piše Dodik.

“Kao predstavnik zemlje, koja na ovim prostorima nosi teško povijesno breme, očekivano je bilo da pokažete više razumijevanja i diplomatskog senzibiliteta u Vašem radu”, napisao je.

Dodao je da visoko cijeni napore Njemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na cijelom prostoru Balkana, ali konstatira da veleposlanica u odlasku nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Njemačke.

Christiane Hohmann napustit će BiH u junu, a nastavak karijere očekuje je u Estoniji. Na njezino mjesto doći će i njemačka diplomatkinja Margaret Ubber.

Čitaj još:   VIŠE NEGO, HAOS NA ULAZU SKUPŠTINE: Pokušaj da se uđe i vikanja "Razvaljuj mamu im j...."(foto i video)

Dok je bio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se često svađao s ambasadorima Francuske, Austrije, a s američkom ambasadorom Maurin Cormack uopće nije komunicirao.

MILE JE Često znao na vulgaran način vrijeđati i visokog predstavnika za BiH Valentina Inzka

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši