TEHERAN, UZRAĆA UDARAC: „Ovo je američki „plan B“, nastavak TERORIZMA protiv Irana…“!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tvrdnja SAD- a da je Iran napao i zapalio dva tankera u Omanskom moru su “neosnovane”, saopćio je TEHERAN i optužio Washington za “diplomatsku sabotažu”…

TEHERAN: Svijet, Ekonomija, Crna Hronika, vijesti, petak 14.06.2019…09: 59…TEHERAN, UZRAĆA UDARAC: „Ovo je američki „plan B“, nastavak TERORIZMA protiv Irana…“!

Američka vojska u petak je objavila snimak za koji navodi da prikazuje pripadnike iranske Revolucionarne garde kako uklanjaju neeksplodiranu magnetnu minu iz jednog od napadnutih tankera u blizini Hormuškog moreuza, sugerirajući kako Islamska Republika pokušava da ukloni dokaze o svojoj umiješanosti u napad.

“To što su SAD hitro iskoristile priliku da iznesu navode protiv Irana bez ikakvih naznaka konkretnih ili posrednih dokaza kažu iz TEHERANA…

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U planu rekonstrukcija nekoliko novopazarskih škola...

SAD optužuju Iran za napade na tankere, Teheran negira

Sve jasno pokazuje da su prešli na plan B diplomatsku sabotažu i samo šminkanje ekonomskog terorizma protiv Irana”, naveo je na Twitteru šef iranske diplomatije Mohamed Javad Zarif.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je saopćenje u kojem je tvrdnja državnog sekretara SAD- a Mikea Pompea ocijenjena kao sasvim “neosnovanom”.

“Optužiti Iran za sumnjive i nesretne nesreće u kojima su žrtve tankeri, očigledno je najlakše za Pompea i druge američke zvaničnike”, rekao je portparol iranskog MSP- a Abas Musavi.

On je naveo da je Iran odgovoran za očuvanje bezbjednosti u Ormuskom moreuzu i da je pritekla u pomoć brodovima u nevolji i spasila njihove posade, prenose Agencije…

Čitaj još:   VESELI MILE DODIK OPET ARLAUČE:"Ako Kosovo uđe u UN, stolicu traži i Srpska"...

STOJI U SAOPĆENJU, TEHERAN UZRAĆA UDARAC WASHINGTONU: „Ovo je američki „plan B“, neviđena diplomatska sabotaža, nastavak TERORIZMA protiv Irana…“!

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *