IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEHERAN, UZRAĆA UDARAC: „Ovo je američki „plan B“, nastavak TERORIZMA protiv Irana…“!

Tvrdnja SAD- a da je Iran napao i zapalio dva tankera u Omanskom moru su “neosnovane”, saopćio je TEHERAN i optužio Washington za “diplomatsku sabotažu”…

TEHERAN: Svijet, Ekonomija, Crna Hronika, vijesti, petak 14.06.2019…09: 59…TEHERAN, UZRAĆA UDARAC: „Ovo je američki „plan B“, nastavak TERORIZMA protiv Irana…“!

Američka vojska u petak je objavila snimak za koji navodi da prikazuje pripadnike iranske Revolucionarne garde kako uklanjaju neeksplodiranu magnetnu minu iz jednog od napadnutih tankera u blizini Hormuškog moreuza, sugerirajući kako Islamska Republika pokušava da ukloni dokaze o svojoj umiješanosti u napad.

“To što su SAD hitro iskoristile priliku da iznesu navode protiv Irana bez ikakvih naznaka konkretnih ili posrednih dokaza kažu iz TEHERANA…

SAD optužuju Iran za napade na tankere, Teheran negira

Sve jasno pokazuje da su prešli na plan B diplomatsku sabotažu i samo šminkanje ekonomskog terorizma protiv Irana”, naveo je na Twitteru šef iranske diplomatije Mohamed Javad Zarif.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je saopćenje u kojem je tvrdnja državnog sekretara SAD- a Mikea Pompea ocijenjena kao sasvim “neosnovanom”.

Čitaj još:   MOSTAR Lorens Listo i Igor Kazić pobjednici 452. skokova sa Starog mosta...

“Optužiti Iran za sumnjive i nesretne nesreće u kojima su žrtve tankeri, očigledno je najlakše za Pompea i druge američke zvaničnike”, rekao je portparol iranskog MSP- a Abas Musavi.

On je naveo da je Iran odgovoran za očuvanje bezbjednosti u Ormuskom moreuzu i da je pritekla u pomoć brodovima u nevolji i spasila njihove posade, prenose Agencije…

STOJI U SAOPĆENJU, TEHERAN UZRAĆA UDARAC WASHINGTONU: „Ovo je američki „plan B“, neviđena diplomatska sabotaža, nastavak TERORIZMA protiv Irana…“!

izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši