POMPEO NAJAVLJUJE RAT PROTIV IRANA: Sve opcije su na stolu… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SAD uopšte neće tražiti odobrenje Kongresa za napad na Teheran

VAŠINGTON: Svijet, vijesti, nedelja,16.06.2019… 22: 59… POMPEO NAJAVIO RAT PROTIV IRANA: Sve opcije su na stolu… (video)

“SAD razmatraju sve opcije suprotstavljanja Iranu, uključujući vojnu, ali Vašington ne želi rat sa Teheranom”, rekao je američki državni sekretar Majkl Pompeo…

“Sjedinjene Države razmatraju cio spektar opcija (suprotstavljanja Iranu). Mi smo nekoliko puta o tome informisali predsjednika (Donalda Trampa) i nastavićemo da ga obavještavamo“, rekao je Pomeo.

Odgovarajući na pitanje novinara da li SAD razmatraju ratnu opciju protiv Irana, državni sekretar je odgovorio: “Naravno“.

On je dodao da je „predsjednik Tramp vrlo jasno rekao da ne želi da ide u rat“.

Čitaj još:   Erdogan poslao poruku podrške lideru Venecuele: BRATE, MADURO, DRŽI SE, TURSKA JE S TOBOM...

Prema Pompeovim riječima, američki lider razmatra sve opcije koje treba da se preduzmu kako Teheran ne bi dobio nuklearno oružje…

Pompeo je dao na znanje da vašingtonska adminstracija neće tražiti od ni od Kongresa odobrenje za moguće vojne akcije protiv Irana.

“Mi, u svakom slučaju imamo nadležnosti da zaštitimo američke sve interese. Ne zaboravite, oni su napali američki dron“, dodao je on.

Podsjetimo, pobunjenici u Jemenu, Huti, uz podršku iranskih snaga oborili su početkom mjeseca američki špijunski dron MQ- 9 “riper”, navodi se a i u saopštenju Centralne komande američkih Oružanih snaga (Centkom) koja je odgovorna za Bliski istok i Centralnu Aziju.

izvor agencije Foto: Youtube/Printscreen

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši