IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MISTERIJA, SMRT STUDENTICE: Nakon što je pušila ‘travu’, dva dana joj je bilo loše…

Dvadesetogodišnja djevojka, preminula u kolima Hitne pomoći na putu do Opće bolnice… Mislili su da je mahmurna, a bila je u poodmakloj fazi teške bolesti…

ZADAR: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 20.06.2019… 09: 59… MISTERIJA, SMRT STUDENTICE: Nakon što je pušila ‘travu’, dva dana joj je bilo loše…

Prema preliminarnim nalazu obdukcije, a s obzirom na stanje gotovo svih unutrašnjih organa djevojke, sumnja se 20- godišnjakinja bila u poodmakloj fazi teške bolesti, iako njena cimerica, živjela u stanu na Stanovima, za to nije znala.

Još se uvijek ne zna je li svog zdravstvenog stanja bila svjesna i preminula djevojka porijeklom iz Istre…

Pouzdane informacije o zdravstvenom stanju djevojke znat će se tek nakon završetka vještačenja njene krvi i dobivanja rezultata drugih nalaza, kao i stručnih mišljenja, kako bi se tsčno znao  uzrok smrti…

Djevojka je studirala u Zadru, kao i društvo s kojim je provela posljednja dva dana u stanu Voštarnici u kojem su kao podstanari živjeli 22- godišnjak i 24- godišnjak, svi s područja Imotskog.

Priča je počela u srijedu poslijepodne kada je 22- godišnjak, inače prijatelj te djevojke, u stanu 21- godišnjaka na Stanovima kupio marihuanu.

Nakon što je kupio manju količinu travu otišao je sa svojom 20- godišnjom prijateljicom negdje vani “zapaliti”, a potom su došli u njegov podstanarski stan na Voštarnici.

Upoznali su se prije mjesec dana, a družili su se zadnji tjedan. U njegovom stanu su i prespavali. 

Sutradan ujutro, u četvrtak, djevojka se požalila na nesnošljivu glavobolju, imala je mučninu, povraćalo joj se i spavalo, fizički se jako loše osjećala.

Međutim njezin prijatelj je to smatrao posljedicom mahmurluka od večeri prije, i njezinim simptomima nije pridavao veći značaj, zbog čega nije ni tražio hitnu pomoć.

Čitaj još:   Razlozi, zašto je bolje biti mudra, nego pametna žena, izbor je na vama... (foto)

Njegov 24-godišnji cimer vidio je da se nešto čudno događa, ali nije htio puno zabadati svoj nos, jer su 22 -godišnjak i djevojka bili u drugoj sobi. 

U petak ujutro djevojci se stanje dodatno pogoršalo, nije mogla stajati na nogama, a kad je počela gubiti svijest 22- godišnjak je oko 10 sati nazvao hitnu pomoć.

Hitna pomoć je djevojku zatekla bez svijesti i takvu su je iznijeli iz stana. Na tijelu nije bilo tragova nasilja. Preminula je nekoliko minuta kasnije odmah u kolima na putu do zadarske bolnice.

U pretresu stan dvojice mladića na Voštarnici policija je kod 24- godišnjaka, koji nije bio izravno upleten ovaj događaj našli manju količinu marihuane, zbog čega je protiv njega podnijela optužni prijedlog.

Protiv njegovog 22- godišnjeg cimera i prijatelje stradale djevojke policija je ponijela kaznene prijave za omogućavanja uživanja droge i nepružanje pomoći.

Temeljem naloga suca istrage policija je pretresla i stan 21- godišnje dilera na Stanovima.

Kod njega su pronašli 27 grama marihuane namijenjene prodaji, digitalnu vagu i manji novčani iznos.

Prilikom pretresa stana policija je zatekla njegovog 22- godišnjeg prijatelja u posjedu manje količine marihuane, neposredno prije ulaska u stan zatečen je još jedan 22-godišnjak koji je upravo bio kupio manju količinu trave.

Neobične okolnosti smrti 20-godišnje studentice uznemirile su zadarsku javnost koja je od početka dobivala vrlo malo informacija o okolnostima događaja.

Razlog tome je što je policija istragu vodila u više smjerova sumnjajući u nekoliko različitih kaznenih djela, sve dok nisu dobili preliminarne nalaze obdukcije koji su otkrili da je djevojka bila u smrtonosnoj fazi teške bolesti.

Čitaj još:   FILIP (25) ubio TRI DILERA jer su mu brata navukli na drogu... (foto)

Pitanje je koliko bi takvom njenom zdravstvenom stanju pomoglo da je dan ranije došla u bolnicu, odnosno da je 22- godišnjak hitnu pomoć pozvao u četvrtak.

Policija je izuzela i marihuanu koju je djevojka uživala prije nego što joj je pozlilo.

U njoj su pronađeni opijati, ali kolika je točno bila količina psihoaktivne supstance (THC), znat će se tek nakon završetka detaljnog vještačenja…

izvor  Zadarski.hr,

MISTERIOZNA SMRT: GLUMICA IZ “SELO GORI”, pronađena mrtva…

Radoš Bajić: "Žao mi je što je izgubljen mlad život”: Read more

DUKSEVI I MAJICE Sa natpisom “Nož, žica” legalno se prodaju u SRBIJI… (foto)

Jedan od popularnijih web shopova je beogradski “011shop“, na kojem bez Read more

REDŽEP TAYIP Erdogan javno primio vakcinu protiv koronavirusa… (foto i video)

Nakon vakcinacije, Tayip Erdogan je u izjavi za medije naglasio Read more

Komentariši