IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽU DIGITALNI TERORISTI Pokušavaju da kontrolišu internet, postaće opasniji od NUKLEARNOG NAORUŽANJA (video)

Terorističke grupe iskorištavaju internet za hakovanje i globalne udare a njihov uticaj uskoro mogao postati jednako opasan kao oružja za masovno uništenje..

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 20.06.2019… 09: 59… STIŽU DIGITALNI TERORISTI: Pokušavaju da kontrolišu internet, postaće opasniji od NUKLEARNOG NAORUŽANJA… (video)

Brzi razvoj tehnologije omogućuje teroristima da se uključe u “još aktivnije” upotrebljavanje interneta za “regrutiranje,privlačenje sredstava, hakovanje i sajber zločine”, rekao zamenik sekretara ruskog Savjeta bezbednosti Juri Kokov na događaju o bezbjednosti u gradu Ufa u centralnoj Rusiji.

On tvrdi da je internet postao “glavni mehanizam” za različite ekstremiste kako bi “kontrolisali svoje raspršene snage i resurse”, dok je trenutno na internetu oko 30.000 “ekstremističkih i terorističkih veb stranica”.

„To nam omogućuje da zaključimo da se približava doba tehnološkog i digitalnog terorizma. Što se tiče posledica, ova vrsta terorizma, u bliskoj budućnosti, mogla bi biti uporediva s oružjem za masovno uništenje“.

Čitaj još:   HOROR NA PUTU: MAJKA POGINULA, DVOJE DJECE TEŠKO POVREĐENO, BMW zakucao se u kuću...

Kokov je također istakao kako postoje “beskrajni pokušaji” terorista da dobiju pristup “podacima o izradi komponenti nuklearnog, hemijskog i biološkog” oružja…

Još jedna iznenađujuća taktika koju je spomenuo jeste da su terorističke grupe počele da uvježbavaju ronioce.

Kokov je kazao kako koriste ronioce kako bi“postavili mine u luke i zaplenili civilna plovila, većinom naftne i gasne transportere”…

izvor /Logično.com

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši