IRAN, POSLIJE AMERIČKIH SAJBER NAPADA: Nijedan udar nije uspio, 33 MILIONA smo ih odbili samo prošle godine! (video)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

TEHERAN:Regija,Crna Hronika,vijesti,ponedeljak 24.06.2019…10: 59…  IRAN POSLIJE AMERIČKIH SAJBER NAPADA: Nijedan udar nije uspio, 33 MILIONA smo ih odbili samo prošle godine! (video) 

Iran je danas saopštio da nije pretrpio nikakvu štetu od sajber napada na svoje odbrambene sisteme koje su, prema navodima američke štampe, izvele SAD…

“Mediji pitaju o istinistosti navodnih hakerskih napada na Iran. Moram da kažem da se mi odavno suočavamo sa sajber terorizmom i unilateralizmom (SAD)”,naveo danas na Tviteru iranski ministar telekomunikacija Mohamed Džavad Azari-Džaromi.

On je naveo i da”nijedan napad nije uspeo iako se u to ulaže mnogo napora” kao i da je prošle godine novi sistem informatičke zaštite “spriječio ne jedan napad, nego 33 miliona”.

Čitaj još:   IRAN, NA POLA PUTA DO ATOMSKE BOMBE: Konačno saopšteno do koliko procenata Teheran može da obogati uranijum! (foto i video)

Američki mediji su u subotu prenijeli da su SAD pokrenule brojne hakerske napade na iranske sisteme za lansiranje projektila i špijunsku mrežu, dva dana nakon što je Iran 20. juna oborio američki dron…

Predsjednik SAD Donald Tramp je poslije obaranja drona je u poslednjem trenutku povukao naredjenje o udarima na Iran i umijesto toga odobrio je kontramere u vidu hakerskih napada, pisali su tada mediji…

Američko ministarstvo odbrane nije komentarisalo te navode…

Bilo kakav konflikt u regionu Zaliva mogao bi nekontrolisano da se proširi, izjavio je komandant Revolucionarne garde Golam Ali Rašid.

“Ako konflikt izbije u regionu, nijedna zemlja neće biti u stanju da ga i kontroliše i njegove razmjere i tajming”,kazao je general-major Golam Ali Rašid.

iBalkan.net/AFP

Čitaj još:   DRŽAVA KOJA JE ŠAMPION U PROIZVODNJI LUBENICE: Turska je na drugom a lider sa 79 miliona tona je...
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *