IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IRAN, POSLIJE AMERIČKIH SAJBER NAPADA: Nijedan udar nije uspio, 33 MILIONA smo ih odbili samo prošle godine! (video)

TEHERAN:Regija,Crna Hronika,vijesti,ponedeljak 24.06.2019…10: 59…  IRAN POSLIJE AMERIČKIH SAJBER NAPADA: Nijedan udar nije uspio, 33 MILIONA smo ih odbili samo prošle godine! (video) 

Iran je danas saopštio da nije pretrpio nikakvu štetu od sajber napada na svoje odbrambene sisteme koje su, prema navodima američke štampe, izvele SAD…

“Mediji pitaju o istinistosti navodnih hakerskih napada na Iran. Moram da kažem da se mi odavno suočavamo sa sajber terorizmom i unilateralizmom (SAD)”,naveo danas na Tviteru iranski ministar telekomunikacija Mohamed Džavad Azari-Džaromi.

On je naveo i da”nijedan napad nije uspeo iako se u to ulaže mnogo napora” kao i da je prošle godine novi sistem informatičke zaštite “spriječio ne jedan napad, nego 33 miliona”.

Američki mediji su u subotu prenijeli da su SAD pokrenule brojne hakerske napade na iranske sisteme za lansiranje projektila i špijunsku mrežu, dva dana nakon što je Iran 20. juna oborio američki dron…

Čitaj još:   HANIJOTI: Srbin, upucao sina nakon svađe, pokušao da odbrani majku...

Predsjednik SAD Donald Tramp je poslije obaranja drona je u poslednjem trenutku povukao naredjenje o udarima na Iran i umijesto toga odobrio je kontramere u vidu hakerskih napada, pisali su tada mediji…

Američko ministarstvo odbrane nije komentarisalo te navode…

Bilo kakav konflikt u regionu Zaliva mogao bi nekontrolisano da se proširi, izjavio je komandant Revolucionarne garde Golam Ali Rašid.

“Ako konflikt izbije u regionu, nijedna zemlja neće biti u stanju da ga i kontroliše i njegove razmjere i tajming”,kazao je general-major Golam Ali Rašid.

iBalkan.net/AFP

Komentariši