IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Biznismen”milijarder” iz Vijetnama: Prevario Dodika i Cvijanovićevu…

Dodik i Željka Cvijanović primili biznismena Mai Vu Minha u svoje kabinete i s njim razgovarali o navodnim investicijama u RS- u…

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 25.06.2019…10: 59…Biznismen”milijarder” iz Vijetnama: Prevario Dodika i Cvijanovićevu…

Lažni biznismen posjetio je i Tehnički remont Bratunac, a njegovu firmu državna televizija predstavila je “jednom od vodećih korporacija u svijetu”.

“Predstavnici privredne delegacije Vijetnama posjetili su Tehnički remont Bratunac, gdje dogovorena poslovna saradnja oblasti namjenske industrije. Sapa Thale Group je jedna od vodećih investiciono-razvojnih korporacija u svijetu ulaže u oblast finansija i u razvoj visokih tehnologija, infrastrukture i energetike”, objavio je BHRT 13. juna 2019. godine.

S predstavnicima firme Sapa Thale Group sastali su se i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, ali i predsjednica Srpske Željka Cvijanović.

O ovim uspješnim susretima građani su informisani putem zvanične web stranice Predsjedništva BiH i zvanične web stranice predsjednika RS.

Dodik je nakon sastanka saopštio da je s predsjednikom korporacije Sapa Thale Group Mai Vu Minhom iz Vijetnama razgovarao “prvo o mogućnostima ekonomske saradnje BiH i Vijetnama” te da mu je Mai Vu Minh rekao da je uočio brojne potencijale i prostor za uspješnu ekonomsku saradnju dviju zemalјa, kao i da je on zainteresovan za investicije u oblasti polјoprivrede, turizma i finansijskog sektora.

Obećavajuće poruke nakon sastanka medijima je Željka Cvijanović navela da je s Minhom razgovarala “o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti turizma, bankarstva, poljoprivrede, kao i sporta i kulture”. Naravno, Cvijanović je Minha upoznala i o tome da je “Republika Srpska ekonomski i politički stabilna” dok je on ukazao na “bogate resurse Republike Srpske”.

Čitaj još:   Bivši lider LSCG Miodrag Živković: Kakvu vladu dobijamo? (foto)

Objave državne televizije vezane za ovu firmu i reakcije Milorada Dodika i Željke Cvijanović nakon sastanka s predstavnikom ove firme zaintrigirale su jednog od blogera na platformi Medium.com, a koji se koristi nickom “Operacija Triciklo”. On je svoje vrijeme iskoristio kako bi istražio ko je zapravo Mai Vu Minh i da li je on stvarno “vijetanamski milijarder”.

S obzirom da je Njemačka transparentna zemlja “Unternehmenregisteru”, odnosno njemačkom registru kompanija, moguće pronaći i informacije koje se odnose na Sapa Thale Group.

U tom registru jasno je navedeno da Sapa Thale Group nije nikakva korporacija kako su to tvrdili državna televizija i Milorad Dodik, već GmbH, što je društvo s ograničenom odgovornošću ili ekvivalent d.o.o. u BiH.

S pravom se postavlja pitanje kako se Bosna i Hercegovina uopšte dovela u situaciju da se prevaranti vode po bh. firmama, da dogovaraju biznise s domaćim funkcionerima, ali i šta rade domaće bezbjednosne institucije.

Čitaj još:   KOMŠIĆ PORUČIO SRBİJİ: "Naravno da se granice BiH ne mogu mijenjati"

izvor (Klix)

CRNA GORA: Popuštanje mjera, policijski čas od ponoći, kafići će raditi do 23 sata… (foto i video)

Marketi, supermarketi i hipermarketi, prodavnice obuće, odjeće, kozmetički i frizerski Read more

BEZ TURSKE NIŠTA NE MOŽE: Generalni sekretar NATO- a razgovara sa Erdoganom… (foto i video)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan telefonom razgovarao s generalnim Read more

MINISTAR LEPOSAVIĆ U ŽIVOM BLATU NACIONALIZMA

Fascinantno je, poštovani čitaoče, ovo što radi i govori ministar Read more

Komentariši