IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČOVJEK STIJENA: Davor Dragičević hitno dolazi u Sarajevo, DONIO JE VELIKU ODLUKU…

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, oglasio se danas na Facebook grupi “Pravda za Davida”…

VIEN (BEČ): Regija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, petak, 28. 06.2019…10: 59…   ČOVJEK STIJENA: Davor Dragičević hitno dolazi u Sarajevo, DONIO JE VELIKU ODLUKU…

Intenzivirali su se napadi na grupu u posljednjih deset dana, se mnogima nije svidjelo. Rekao sam namjerno da želim da se osnuje politička partija u Bosni i Hercegovini…

Odjednom je svima zasmetalo. Većina je bila protiv politizacije same grupe, a sada su svi za politizaciju i pribavljanje članova.

Rekao sam da nikada to neću dopustiti. Znamo zašto smo stali za ubijeno dijete Davida Dragičevića.

Svi koji sada prilaze znaju da je 80 posto slučajeva završeno. Manite se svi grupe Pravda za Davida: Sve što je opozicija uradila, hvala im na tome. Ne želim govoriti o poziciji i Savezu nezavisnih socijaldemorata.

Želimir Lepir, okružni tužioc je rekao mojem advokatu: “Hoćeš da me ubije Dragan Lukač ako tražiš da se pokrene istraga o ubistvu?”

Opozicija nije došla na moj zahtjev, već na zahtjev majke Suzane. Mene s lično izdali i ostavili na cijedili. Sve što su rekli i potisali su slagali i odustali. Ja im ne vjerujem.

Vi vjerujte, ja neću. 25. 12. je Evropska unija upozorena šta će biti. Desilo se ono što se desilo – hapšenja, zastrašivanja. Ko je stao u odbranu – nije niko. Hvala Bogu pa sam se sklonio. Od opozicije mi niko nije pomogao. Pomogli su drugi ljudi.

Draško Stanivukoviću, zvala te pripadnica grupe da pomogneš, ti si otišao kući spavati. Sastanak sa Stanivukoviće,m i imam svjedoke za to, jeste bio u cilju obezbijeđivanja bine za proteste i to je uradio”, rekao je na početku obraćanja dodavši:

Čitaj još:   ČOVJEK STIJENA: Davor izazvao SUZE prisutnih na Trgu Krajine, “GDJE SAM SADA, SINE”

“Pravdu za Davida nikada neću žrtvovao radi pozicije niti opozicije. Na početku sam skupa rekao da grupa nije ovdje da ruši. Mislili ste opozicijo nas žrtvovati i uzeti slavu?

Ja i Željko Dabić smo poslije toga optuženi za državni udar. Gdje je za Stanivukovića ubrzani postupak za državni udar, za oštećenje policijskog vozila? Nemojte ovo lično shvatati. Idite na proteste opozicije, ja ne mogu. Vrijeđajte se lično koliko hoćete, ja od vas nemam ništa.

Od licemjerstva i fejsbučenja nema ništa. Davor Dragičević nikoga nije pitao ko će ući u skupštinu. Svi hoćete da predstavljate da sam autokrata i da nekome naređujem. Mogu samo sebi narediti.

Hvala svima koji su bili na trgu. Suština je da smo stali na trg za ubijeno djece koji su ubili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uz pomoć tužilaštva. Ja sam rekao imena, a što to vi opoziciju ne uradite?

Partija demokratskog progresa i Savez nezavisnih socijaldemokrata su u koaliciji u deset općina. Odogovrno tvrdim da ste 70 posto glasova dobili zloupotrebljavajući grupu”, istakao je.

Iskoristio je priliku da ponovo kritikuje opoziciju.

“Mojih deset minuta govora pred Narodnom skupštinom je vrijednije od vaših deset godina… Bojite li se Dragana Lukača, pa boji ga se i Milorad Dodik. Osnovat ćemo političku partiju i ona se neće zvati Pravda za Davida. .”

Čitaj još:   HUMANOST IZ SARAJEVA: Krenulo 14 šlepera, sa 300 tona robe kao pomoć stradalim u Draču... (foto)

Da ste riješili ubistvo Davida Dragičevića, riješili biste 80 posto slučajeva u Republici Srpskoj.

Na kraju će Dragan Čavić ispasti najpošteniji.

Meni ne trebaju strane ambasade da me tapšu po ramenu. Gotovo je ljudi. Vrijeme je prošli.

Pravda za Davida će u Bosni i Hercegovini biti registrovana kroz političku partiju. Vi i dalje, ako hoćete, slušajte p********a”, njegova poruka opoziciji.

Najavio je prisustvo na protestima koje će organizovati Muriz Memić – otac stradalog Dženana u subotu, 29. juna u Sarajevu...

izvor (S.B)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši