IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽASNO OD METEOROLOGA: Ponavlja se ljeto 2003. kad je umrlo 70.000 ljudi…

Vodeći evropski klimatolozi i meteorolozi upozoravaju da će “potencijalno historijski smrtonosni toplotni talas roštiljati Evropu”…

ISTANBUL: Regija, Crna Hronika, Putovanja, vijesti, petak, 28. 06.2019…08: 59… UŽASNO OD METEOROLOGA: Ponavlja se ljeto 2003. kad je umrlo 70.000 ljudi…

Silvia Laplana, veoma popularni metereolog u Španiji, na svom Tviteru napisala je da “pakao dolazi”.

Ovaj svoj tvit ilustrovala je mapom Španije gdje se predviđaju paklene temperature od 40 C stepeni u narednih nedelju dana.

Stefan Rahmstorf, glavni klimatolog i profesor fizike na Univerzitetu a sve u Potsdamu, objavio je na Tviteru šokantnu informaciju.

“Toplotni talasi su ubice. Godine 2003. evropski totplotni talas koji je i sam uzrokovao smrt 70.000 ljudi… Prošlogodišnje vruće ljeto a samo u Njemačkoj prochenjuje se da uzrokovao najmanje 1.000 preuranjenih smrti”, napisao je.

Objasnio je da se ovakvi toplotni talasi sve češće pojavljuju zato što su se i klimatske promene oslabile vodene struje u visokim slojevima atmosfere, zbog čega se događa, kao sad, da se vazduh iz Sahare usisa iznad Evrope i onda tu naprosto stoji. I prži. I ubija ljude, životinje, prirodu…

Čitaj još:   Vlasnik američke kompanije SpaceX Elon Musk: IZAZVAO VLADIMIRA PUTINA NA BORBU JEDAN NA JEDAN... (foto, video)

Najnoviji pokazatelji svijetskih klimatologa, klimatoloških centara ali i UN-ovog IPCC- a upozoravaju da je svijet na putu da, zbog zagađenja atmosfere ugljen- dioksida iz nafte, uglja i zemnog gasa do 2100. godine dosegne a još najmanje 3 C stepena.

Rahmstorf opisuje takav svijet riječima da bi “dve trećine svijeta u razvoju zbog toga svake godine imale rekordne vrućine na kraju 21. stoljeća”.

“Potencijalno historijski i smrtonosni ranoletnji toplotni talas roštiljaće Evropu, s vrhuncem sredinom nedelje”, prenio je a i na svom službenom Tviteru Institut za klimu u Potsdamu…

(iBalkan.net/Express.hr /Foto: Profimedia)

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more

VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

Komentariši