“HAJL HITLER U SRPSKOM GRADU”: Pravi SKANDAL podigao Srbiju na noge… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ovo je sramota,nacističko salutiranje s podignutom šakom uvis, vikom “Srbija Srbima”

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 29. 06.2019…09: 39…”HAJL HITLER U SRPSKOM GRADU”: Pravi SKANDAL podigao Srbiju na noge… (video)

“Srbija Srbima”, prolamali su se iz grla mladića na nišavskom keju, dok je pored njih prolazila povorka građana u antifašističkoj šetnji.

Građani, civilni sektor i opozicija upozoravaju na opasnost od sve više i narastajućeg fašizma u Srbiji, ali na to da vlast i nadležni organi ne reaguju dovoljno ozbiljno, a da bi po Zakonu o zabrani upotrebe i neonacističkih simbola i obeležja morali. Iz policije odgovor najavljuju za ponedeljak…

Na keju je prije nedelju dana nožem izboden mladić koji kaže da je i razlog majica sa antifašističkom porukom. OVAJ JE Napad bio povod za proteste i organizovanje antifašističke šetnje, ali je sa strane ispratili oni koji ovakvu ideologiju podržavaju. Jedni su nosili majice “stop fašizmu”, drugi du bili sa oznakama neonacističkog pokreta.

Dragan Đorđević iz niškog Odbora za ljudska prava kaže da i te kako ima zakonskih osnova da mladići koji su pokazivali nacističke i fašističke brojne simbole, budu sankcionisani…

Čitaj još:   Brat i sestra u BiH pronađeni mrtvi, muškarac unakažen...

Nesporno je da su uzvikivali“zig hajl” da su neki imali majice sa simbolima Nacionalnog stroja.

Međutim, ovo se sve desilo povodom jednog događaja koji je već uznemirio javnost, sinoć je upravo bio i protest protiv toga.

Ovo je samo pokazatelj koliko se fašizam širi u Nišu. Ako ovo i ne zahtjeva reakciju nadležnih, onda ne znam šta treba da se desi – ističe Đorđević.

On smatra i da je provokacija viješto koordinisana jer na javno dostupnom snimku čuje da neko daje naređenje da svi dignu tri prsta, što su i učinili.

Zanimljivo je ono što može da se vidi na snimku, da ih je neko korigovao. Skrenuo im je pažnju.

Rekao je “tri prsta”, što su nakon toga svi i učinili – navodi Đorđević.

Novinari od policije čekaju odgovor da li će mladići biti sankcionisani i da li će na niškom keju biti pojačane policijske patrole…

Čitaj još:   TURČIN ODVEO DJECU IZ SRBIJE! Sina i ćerke čuje samo telefonom, nije ih videla tri godine ali...

Podsjetimo, 21. juna na Keju kola srpskih sestara, 25- godišnji mladić je tada izboden, kako je sam rekao, jer je nosio majicu sa antifašističkim natpisom, a par dana kasnije policija je privela 33- godišnjaka zbog sumnje da ga je on i izbo.

Nakon saslušanja u policiji privedeni su pušteni iz pritvora, a protiv njih još nema krivične prijave, za šta advokati smatraju da nije uobičajena praksa…

izvor (Espreso.rs)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši