IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Izračunali smo, koliko ćete platiti sedam dana odmor u zemljama u okruženju…

ZNAMO da se obzirom na to da se ne nudim ništa više od sunca i mora, a cijene rastu, provjerio je što se za isti novac može dobiti…

ISTANBUL: Regija, Putovanja, Ekonomija, vijesti, subota, 29. 06.2019…08: 39… Izračunali smo, koliko ćete platiti sedam dana odmor u zemljama u okruženju…

Sunce, čisto more, prekrasni gradovi, to je turiste privuklo, a bili su i kod jednog od najjačih konkurenata zemalja na Jadranu. ”Bili smo često prvo u Turskoj, ali je drugačije. Ljudi su drugačiji, razmišljanje je drugačije. I cijela atmosfera je drugačija”, rekao je Eduard iz Njemačke.  

Kada usporedimo hrvatske cijene prvo sa najjačim konkurentima, Turskom i Grčkom, situacija je sljedeća. Hotel s 4 zvijezdice, 7 noćenja u Hrvatskoj ćete platiti oko 6000 kuna ili nešto preko 800 eura. U tu cijenu uključen je polupansion, ali ne i prijevoz, koji je vlastiti, a tako većina turista dolazi Hrvatsku.

U Turskoj za 6920 kuna ili 935 eura dobivate all inclusive ponudu, što znači puni pansion i piće. Uključeno je i putovanje avionom. Grčka će koštati 7300 kuna ili 990 eura, a dobivate polupansion kao u Hrvatskoj, ali je uključena cijena putovanja avionom i tako možete doći na sve grčke otoke.

Čitaj još:   ISTRAŽIVANJA: U ogromnoj većini Srbi ne želi u EU, protive se sankcijama Rusiji i vole Putina... (foto, video)

Računica je jasna. U Turskoj za najmanje dobivate najviše. Ipak, usluga je drugačija, objašnjavaju u turističkoj agenciji. Oni su veća zemlja s više hotelskih, a mi s više privatnih smještaja. ”U omjerima cijene i kvalitete, mi možemo reći da nam je Turska stvarno ozbiljan i važan konkurent i to treba prihvatiti u politikama cijena za 2020. godinu.

Ono što je problematika Hrvatske, u odnosu na konkurenciju, manji je broj povratnika”, objašnjava Mislav Veselica, član uprave jedne velike turističke agencije.

Da treba raditi na kvaliteti, slažu se i iz Instituta turizma, a onda ono što imamo i trebamo dobro prodati. ”Kada govorimo i da smo nešto skuplji, ja bi govorio – pa i Azurna obala je skuplja. Nisam siguran da se hotelijeri na Azurnoj obali jako puno brinu što su skuplji od hotela u Turskoj”, kažu iz Instituta za turizam…

Koliko država radi na povećanju kvalitete i ponude, možda najbolje govori da se manjak radne snage spašavao uvođenjem kvota, i to u zadnji tren…

http://iBalkan.net

NOVI PAZAR: Vlasniku restorana 14 godina zatvora zbog ubistva gosta… (foto, video)

Presudom Višeg suda u Novom Pazaru, nedavno potvrđenom od strane Read more

OGOLASILA SE Vesna BRATIĆ: “Ostala bez diplomatskog pasoša…” (foto, video)

Ministarstvo vanjskih poslova poništilo je diplomatski pasoš Vesni Bratić, bivšoj Read more

Planetu ZEMLJU, sutra će pogoditi SOLARNA OLUJA… (foto, video)

Sunce je opet nemirno- naredna dva dana neće biti prijatna Read more

Komentariši