IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA Požare podmeću piromani, u sve uključena i policija…

Svakodnevno se vrši osmatranje teritorije dronom, a svi podaci i fotografije, kao i snimci bit će ustupljeni nadležim organima u procesu postupanja po prijavama…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 30. 06.2019…20: 59… CRNA GORA Požare podmeću piromani, u sve uključena i policija…

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Crne Gore, saopšteno je da su velikim naporom sinoć ugasili požar između Ponara i Lekića, koji je po svemu sudeći namjerno izazvan…

-S obzirom da je bio jak vjetar vatra se brzo širila, a požar je ugašen oko ponoći. Na lice mjesta utvrđeno je da je požar nastao 50 metara od puta ka brdu i po svemu sudeći izazvan je sa namjerom, o čemu je obaviještena policija i bit će pokrenuta procedura protiv NN lica, navode iz Službe zaštite.

Istakli su da se na toj lokaciji požari izazivaju godinama sa posljedicama širenja na više sela u tom rejonu u kojima biva ugrožena životna sredina i više desetina objekata.

U toku današnjeg dana došlo je do požara u naselju Gorica u Atinskoj ulici koji je izazvao nemir kod građana iz ovog naselja pa je na lice mjesta upućena i Komunalna policija koja će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kao i aktivnosti na utvrđivanju identiteta vlasnika parcele i lica koja su izazvala pomenuti požar, naveli su iz te Službe.

Čitaj još:   Migrantima “nacrtali” kartu s rutama na Zapad, na svakoj od njih nema BiH! (foto)

Istakli su da će Služba zaštite i spašavanja i ubuduće u saradnji sa Upravom policije, gradskim službama, tužilaštvom i ostalim nadležnim organima nastaviti sa procesuiranjem u svim onim slučajevima kada se utvrdi da je požar na neko lokaciji nastao namjerom.

-Za ove potrebe vrši se svakodnevno osmatranje teritorije dronom, a svi podaci i fotografije, kao i snimci bit će ustupljeni nadležim organima u procesu postupanja po prijavama.

Prethodnih dana, navode da su imali preventivne obilaske tokom kojih su uočili određene nedostatke koje će nastojati da u saradnji sa gradskim službama uklone u narednih par dana, kako bi se eliminisala svaka mogućnost nastanka požara i nekontrolisanog širenja.

-Na brdu Gorica uradili smo krčenje i uklanjanje biljnog otpada na nekim od kritičnih lokacija.

Od 29. juna u 19 sati, do danas u 15 sati vatrogasci su imali devet intervencija, od toga osam na gašenju požara na otvorenim prostorima na kojima je uglavnom gorjela trava i nisko rastinje, objavile si vijesti.me. 

Čitaj još:   ZDRAVKO Krivokapić: Potvrda dogovora o ekspertskoj vladi, imena kandidata za ministre narednih dana... (foto i video)

Izvor: vijesti.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more

Komentariši