CRNA GORA Požare podmeću piromani, u sve uključena i policija…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Svakodnevno se vrši osmatranje teritorije dronom, a svi podaci i fotografije, kao i snimci bit će ustupljeni nadležim organima u procesu postupanja po prijavama…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 30. 06.2019…20: 59… CRNA GORA Požare podmeću piromani, u sve uključena i policija…

Iz Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Crne Gore, saopšteno je da su velikim naporom sinoć ugasili požar između Ponara i Lekića, koji je po svemu sudeći namjerno izazvan…

-S obzirom da je bio jak vjetar vatra se brzo širila, a požar je ugašen oko ponoći. Na lice mjesta utvrđeno je da je požar nastao 50 metara od puta ka brdu i po svemu sudeći izazvan je sa namjerom, o čemu je obaviještena policija i bit će pokrenuta procedura protiv NN lica, navode iz Službe zaštite.

Istakli su da se na toj lokaciji požari izazivaju godinama sa posljedicama širenja na više sela u tom rejonu u kojima biva ugrožena životna sredina i više desetina objekata.

Čitaj još:   ŽIVOT DARKA ŠARIĆA, IZA REŠEKATA: Nema cimera, ide sam u šetnje, viđa advokate i porodicu...

U toku današnjeg dana došlo je do požara u naselju Gorica u Atinskoj ulici koji je izazvao nemir kod građana iz ovog naselja pa je na lice mjesta upućena i Komunalna policija koja će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kao i aktivnosti na utvrđivanju identiteta vlasnika parcele i lica koja su izazvala pomenuti požar, naveli su iz te Službe.

Istakli su da će Služba zaštite i spašavanja i ubuduće u saradnji sa Upravom policije, gradskim službama, tužilaštvom i ostalim nadležnim organima nastaviti sa procesuiranjem u svim onim slučajevima kada se utvrdi da je požar na neko lokaciji nastao namjerom.

-Za ove potrebe vrši se svakodnevno osmatranje teritorije dronom, a svi podaci i fotografije, kao i snimci bit će ustupljeni nadležim organima u procesu postupanja po prijavama.

Prethodnih dana, navode da su imali preventivne obilaske tokom kojih su uočili određene nedostatke koje će nastojati da u saradnji sa gradskim službama uklone u narednih par dana, kako bi se eliminisala svaka mogućnost nastanka požara i nekontrolisanog širenja.

Čitaj još:   NEMANJA EMIR KUSTURICA: O, Dragičeviću i protestima u Banjaluci...

-Na brdu Gorica uradili smo krčenje i uklanjanje biljnog otpada na nekim od kritičnih lokacija.

Od 29. juna u 19 sati, do danas u 15 sati vatrogasci su imali devet intervencija, od toga osam na gašenju požara na otvorenim prostorima na kojima je uglavnom gorjela trava i nisko rastinje, objavile si vijesti.me. 

Izvor: vijesti.me

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši