IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LJUBAV PROTIV PODJELA, MLADENCI IZ TRAVNIKA, ODRŽALI ČAS CIJELOM REGIONU…

Nije važno ko klanja, a ko se krsti! Nas su podelili žicom, ali ljubav nema granice!!!

TRAVNIK: Regija, vijesti, ponedeljak, 01. 07.2019…21: 59… LJUBAV PROTIV PODJELA, MLADENCI IZ TRAVNIKA ODRŽALI ČAS CIJELOM REGIONU…

Elizabet Hrgić i Inas Dagoja vijenčali su se u Travniku 22. juna, a dirljivi status koji je mlada postavila na Fejsbuku potresao je cio region.

Ona je postavila jednu od fotografija s vjenčanja, koju su snimili pred ogradom u podjeljenom dvorištu dvije škola u koje su išli: Elizabeta u Katolički školski centar “Petar Barbarić”, a Inasa u Mešovitu školu “Travnik”.

Njihova fotografija nastala na dan vjenčanja proširila se cjelom BiH i susjednim zemljama, a u Trenutku pisanja ovog teksta ima 6.000 lajkova i hiljadu šerova.

“Nas dvoje. Svako ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podeljenom na dva svijeta. U jednom dvorištu, kojeg oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uvijerili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i vijerovali. Ali šta znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi”, započela je Elizabet svoju objavu na Fejsu…

FOTO: PRINTSCREEN FACEBOOK/ELISABETH ELLA HRGIĆ DAGOJA

“Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čovjeka. Čovjeka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa hiljadu i jednom vrlinom i manom. Čovjeka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo djecu pravim i istinski ljudskim vrijednostima.

Čitaj još:   BAR: Otišli da ljetuju, a u apartman im ušao OPASAN GOST!!!

Danas sam zahvalna na svemu. Na dvije škole. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, ljubiti i biti ljubljen, znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čovjeku vide čovjeka.

Nas dvoje, deca, sa ove i one strane, naše i njihove ograde, želimo vam da pored sebe imate nekoga tko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsrećniju i najljubljeniju osobu na svijetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom novom danu i učite djecu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili bijeli, krstimo li se ili klanjamo. Učite djecu da budu dobri ljudi, koji onim velikim neće vjerovati da je ograda zaštitita te da i sa one druge strane rastu dobra, talentovana, duhovita i puna ljubavi djeca”, zaključila je Elizabet dirljivu objavu.

Čitaj još:   Teniser koji je Đokoviću zabio NOŽ U LEĐA: Mnogo je jak! (foto i video)

iBalkan.net/24sata.hr

MOJ VUČKO, BAGER NAIŠAO NA CRNOG: Urnebesne parodije na temu protesta… (video)

Jednočasovne blokade saobraćajnica u Srbiji, na poziv nekoliko ekoloških organizacija Read more

VIC DANA: PURGER iz Zagreba u Beogradu sjedi u kafiću na Zvezdari naručio kavicu i… (foto)

Konobar ga zbunjeno pogleda i… BBEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, petak, 03.12.2021…00,45… VIC Read more

Dnevni horoskop za 3. decembar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

Komentariši