IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Otvoreno pismo, Vučiću: Koliko km kanalizacije, da nam gradiš, umjesto da praviš stadione…

Gradonačelnik pozvao Vučića, da odgovori zašto se, umjesto u komunalnu infrastrukturu, najavljuju ulaganja od 250 miliona u izgradnju fudbalskih stadiona…

ŠABAC: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 01. 07.2019…11: 50… Otvoreno pismo, Vučiću: Koliko km kanalizacije, da nam gradiš, umjesto da praviš stadione…

„Koliko hiljada kilometara kanalizacije može da bude izgrađeno i koliko hiljada kvadratnih kilometara poljoprivrednog zemljišta može da bude zaštićeno za 250 miliona eura, što planirate da potrošite na fudbalske stadione“, navodi se u pismu, gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenović .

Gradonačelnik Šapca upitao je Vučića u koliko opština se moglo organizovati odnošenje smeća iz svih domaćinstava za 15 miliona evua, koliko je kako je naveo, planirano da se potroši na gondolu u Beogradu, i „300 miliona dinara, koliko se troši na novogodišnje ukrase u glavnom gradu“.

„Koliko crpnih stanica za raščišćavanje atmosferske kanalizacije se može kupiti za tri miliona eura, što planirate da potrošite na jarbole, i za dva miliona dolara koliko ste platili ‘Klinton fondaciji’, kako ste izjavili ‘zato što ste pametni’. Koliko čamaca za vanredne situacije se moglo kupiti za 1,8 miliona eura, koliko ste potrošili na muzičku fontanu u kojoj ne radi muzika“, upitao je Zelenović.

Čitaj još:   ODLUKA OPŠTINE Rožaje: Trodnevna žalost zbog smrti Rafeta Husovića... (foto)

On je naveo i da „svake godine, protivustavno, i kršeći zakone o finansiranju lokalne samouprave i o budžetskom sistemu, gradovima i opštinama doslovno bude oteto po 120 miliona eura“.

„Ovo se dešava već šest godina. I to je Vaša odluka. Samo Gradu Šapcu je ovim sistemskim kršenjem zakona oteto 30 miliona eura. I uprkos tome, u Šapcu je prilikom velikih kiša, građanima za odbranu dovoljan kišobran“, naveo je Zelenović u otvorenom pismu.

On je prvo otvoreno pismo Vučiću uputio prošle nedelje, nakon čega su uslijedile oštre reakcije Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu i predstavnika vladajućeg bloka, uključujući i Vučića, koji su optužili Zelenovića, koji je i jedan od lidera Saveza za Srbiju, da je povezan sa korupcijom.

Zelenović je Vučiću poručio da je „dužan“ da građanima Srbije pruži odgovore na postavljena pitanja.

„Ne želimo da trpimo što nas ponižavate, dok branite svoje palikuće, svoje seksualne napasnike, svoje kriminalce, svoje korumpirane pajtose i ministre sa očiglednim vezama sa organizovanim kriminalom. Dugujete odgovore na pitanja – ne meni, nego građanima Srbije čiji ste, još uvijek, predsjednik“, naveo je jedan od lidera Saveza za Srbiju...

izvor: Beta

Čitaj još:   KO JE Plaćenik za koga Vučić tvrdi da je dobio nalog da ga UBIJE! (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši