Snažna eksplozija kod američke ambasade, više od deset poginulih, preko 100 ozlijeđenih, 35 djece… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Snažna eksplozija odjeknula je jutros u diplomatskoj četvrti, prema najnovijim podacima…

KABUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, utorak, 02. 07.2019…17: 59… Snažna eksplozija kod američke ambasade, više od deset poginulih, preko 100 ozlijeđenih, 35 djece. … (foto)

Nakon, snažne eksplozije, uslijedio je oružani sukob…

AP navodi da je eksplozija zatresla prozore i uzdigla oblak dima u centru Kabula, u blizini američke ambasade. Navodi se da je eksplozje izazvao kamion- bomba.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi rekao je da je do eksplozije došlo u gusto naseljenom području, gdje se nalazi i Ministarstvo odbrane, prenosi Rojters. Policijski zvaničnici u Kabulu potvrdili su da je došlo do eksplozije, ali nisu pružili detaljnije informacije.

Među 100 povređenih je 35 djece…

Čitaj još:   Snažna eksplozija, vlasti upozoravaju: "Zatvorite vrata i prozore", ugroženi životi 300.000 ljudi... (foto i video)

Odgovornost za napad preuzeli su talibani, nakon čega je došlo do oružanog sukoba avganistanskih bezbjednosnih snaga i naoružanih talibana, koji su upali u zgradu u Kabulu nakon eksplozije…

Najmanje trojica naoružanih muškaraca ušla su u zgradu kod Ministarstva odbane nakon eksplozije, navodi bezbjednosni zvaničnik vlade.

“Naoružani napadači ušli su u zgradu i u sukobu su sa avganistanskim snagama poslije snažne eksplozije”, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nastrat Rahini.

Avganistanski bezbednosni zvaničnici saopštili su da je kamion eksplodirao u blizini odeljenja za inženjerstvo i logistiku Ministarstva odbane.

Oko 100 povređenih je prevezeno u bolnicu, naveo je portparol Minsitarstva zdravlja Vahidulah Majar, ali za sada nema podataka o eventuelnim žrtvama…

Direktor obližnje privatne škole Nimatulah Hamdard rekao je da je povređeno 35- oro djece.

Čitaj još:   Tuga i žalost:Ukop i dženaza za stradale heroine Sarajeva

Napadi su uslijedili u vrijeme kada specijalni mirovni izaslanik SAD za Avganistan Zalmaj Halilzad održava sedmi krug mirovnih pregovora sa talibanskom grupom u Kataru, čiji je cilj okončanje 18- ogodišnjeg rata u Avganistanu…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši