IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LONDON, UCIJENIO SRBIJU: Albanci, DOBIJAJU sve, Srbima ništa…

Šta se krije iza priče o Rezoluciji u Prištini, ZVANIČNI LONDON OTCIJEPIO PREŠEVO, MEDVEĐU I BUJANOVAC! 

LONDON: Regija, Crna Hronika, srijeda, 03.07.2019…22: 59…  LONDON, UCIJENIO SRBIJU: Albanci, DOBIJAJU sve, Srbima ništa…

Jug Srbije, tačnije Preševo, Medveđa i Bujanovac su bili deo rasprave u parlamentu tzv Republike Kosovo! Kako saznaje Espreso Rezoluciju u 13 tačaka koju treba da usvoji Priština pisana je u Londonu.

Prema saznanjima portala Rezolucija o položaju Albanaca u Preševu, Medveđi i Bujanovcu sadrži 13 tačaka je još jedan korak ka zahtjevima o ujedinjenu tog dijela srbije sa Republikom Kosovo.

Priština je otvoreno, na Vidovdan rekla da je san svih Albanaca o ujedinjenju Preševa, Medveđe i Bujanovca sa Kosovom. Na tom cilju rade, a Rezolucija koja će biti donešena u kosovskom parlametnu napisana je po direktivama Velike Britanije.

Nije tajna da je London bio taj koji je obučio Albance da pričaju o broju silovanih žena, da optuže Srbe za kolonizaciju, a sada je ovaj dokument samo nastavak britanske škole – kaže izvor iz Prištine.

Da se nešto ozbiljno kuha dovoljno govori i podatak da je tekst ove rezolucije skupštini proslijedio Hašim Tači, samo par dana nakon sastanka u Prištini sa delegacijom Albanaca sa juga Srbije.

Čitaj još:   "ZLATNI ZMAJ U MADRIDU" ISPUNIO NACIJI OBEĆANJE: Tuka, postavio dva nova rekorda... ( foto i video)

Među 13 tačaka nalaze se sledeći predlozi: da pitanje takozvane Preševske doline postane dio dijaloga Beograda i Prištine; da privremene institucije u Prištini obavijeste međunarodne institucije i forume o diskriminatorskoj politici Srbije prema Albancima u tri južne opštine centralne Srbije (u Preševu, Bujanovcu i Medveđi).

Predviđeno je i da privremene prištinske institucije otvore „diplomatsku misiju“ u takozvanoj Preševskoj dolini, da se u okviru „kosovske vlade“ otvori posebna kancelarija za ove tri opštine, kao i da Priština izdvoji stalna sredstva za njihov razvoj kroz Nacionalni savjet Albanaca za takozvanu Preševsku dolinu.

Kako ja javio prištinski „Ljajmi“ očekuje se da će sutra biti održana sjednica predsedništva „kosovskog parlamenta“, na kojoj će biti odlučeno kada će biti zakazana redovna sednica, na kojoj će biti još reči o rezoluciji…

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši