IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sarajevo: Dodjela nagrada za najmenadžere i ličnosti…

Žiri je ove godine, od 27 nominovanih ličnosti, jednoglasno odlučio da nagradu za Europsku ličnost godine dodijeli predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru

SARAJEVO:BiH, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 05. 07.2019…07: 59…Sarajevo: Dodjela nagrada za najmenadžere i ličnosti…

U Sarajevu je večeras održana svečana ceremonija 40. Izbora europskih najmenadžera i europske ličnosti godine na kojoj su dodijeljene nagrade najuspješnijim menadžerima iz nekoliko europskih država iz raznih oblasti te specijalne nagrade, javlja Anadolu Agency (AA).

Žiri je ove godine, od 27 nominovanih ličnosti, jednoglasno odlučio da nagradu za Europsku ličnost godine dodijeli predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

Pahor nije bio u mogućnosti prisustvovati ceremoniji, ali je nagradu u njegovo ime preuzela ambasadorica Slovenije u Bosni i Hercegovini, Zorica Bukinac.

Za najgradonačelnika je izabran Vili Bassanese, gradonačelnik Umaga, dok je za europskog najnačelnika izabran Ibrahim Hadžibajrić, načelnik opštine Stari Grad.

Čitaj još:   Sarajevo: Traži se da zadrži se mjera zabrane kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 god... (foto)

Europsku nagradu za obrazovanje i nauku je dobio Ejup Ganić, dok je Jasmina Knežević dobitnica nagrade za najbolju medicinsku ustanovu koja je otišla u ruke “Bel Medic” u Srbiji.

Nagradu za europskog najrežisera dobio je Dino Mustafić, a Senad Hadžifejzović je dobitnik nagrade za najboljeg novinara.

Face TV je dobila nagradu najbolje bh. televizije, dok je televizija N1 proglašena najboljom regionalnom televizijom.

Ceremoniji su prisustvovale brojne ugledne ličnosti iz političkog, kulturnog, privrednog i javnog života BiH i drugih zemalja.

Izbor europskih najmenadžera i europske ličnosti godine je organizovala Direkcija europske agencije za izbor i promociju najmenadžera i najkompanija – Sarajevo/Zenica.

izvor agencije AA

SARAJEVO: Policija na terenu nakon dojava o bombama u osnovnim školama… (foto, video)

O slučajevima upoznato i Tužilaštvo Kantona Sarajevo, glasnogovornik MUP- a Read more

Komentariši