IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PUŠTENE HEMIKALIJE I PEPEO: Pomor ribe, TE Pljevlja zagađuje Ćehotinu…

Rijeka Ćehotina nizvodno od TE “Pljevlja” od jutros je potpuno bijela kao mlijeko…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivost, Vijesti, subota, 06. 07.2019…13: 59…  PUŠTENE HEMIKALIJE I PEPEO: Pomor ribe, TE Pljevlja zagađuje Ćehotinu…

Izvršni direktor NVO Breznica Milorad Mitrović tvrdi da je TE Pljevlja  pustila hemikalije pepeo i šljaku u rijeku Vezišnicu, a da je sve to otišlo nizvodno Ćehotinom. 

“Vjerovatno koristi situaciji da se oslobodi tog otpada prije sušnog perioda. Primjetan je i viši vodostaj Ćehotine jer su vjerovatno pustili više vode sa brane Otilovići kojom upravljaju sa namjerom da se tako otarase otpada”, naveo je Mitrović.

Iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopšteno da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva…

Na cjevovodu jalovišta TE “Pljevlja” je otvoren ventil i puštene hemikalije, pepeo i šljaka u Vezičnicu, a iz Vezičnice otrovni materijal je otišao direktno nizvodno u rijeku Ćehotinu, prenio je Pv Informer…

Čitaj još:   NAPAD Izraelske policije na Palestince nakon sabah- namaza u džamiji Al- Aksa, uzvratili su im... (foto ı vıdeo)

Iz ekološkog društva “Breznica” saopštavaju da je “primjetan i viši vodostaj Ćehotine jer su iz TE “Pljevlja” vjerovatno pustili više vode sa brane Otilovići kojom upravljaju, sa namjerom da se tako brže otarase otpada”.

Vaso Knežević iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopštio da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva.

Kako je rekao, uzeti su uzorci vode i uginule ribe.

Obaviješteno je Ministarstvo poljoprivrede, kao i inspektor za vode koji je na putu za Pljevlja.

Uzorke ribe i vode je uzela i inspekcija za poljoprivredu…

izvor iBalkan.net/ Vijesti.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

One thought on “PUŠTENE HEMIKALIJE I PEPEO: Pomor ribe, TE Pljevlja zagađuje Ćehotinu…

Komentariši