IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TAČI NE DOLAZI U SARAJEVO:”Dodikov poziv je ponižavajući…”

Hašimim Tači je odbio da prisustvuje Samitu o procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sarajevu, BiH…

PRIŠTINA: Kosovo, Ekonomija, Zanimljivost, Vijesti, nedelja, 07. 07.2019…09: 59… TAČI NE DOLAZI U SARAJEVO:”Dodikov poziv je ponižavajući…”

Tači koji je u stalnom kontaktu sa medijima je kao razlog naveo je poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je, kako je rekao, bio ponižavajući, jer Kosovo nije tretirano kao druge države učesnice.

“Uprkos volji i spremnosti da učestvujem na SEECP, ponižavujući poziv sadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine spriječio me je da predstavljam Kosovo na ovom sastanku”, napisao je Tači na Facebooku.

Prema njegovim riječima, Priština je uvijek bila spremna za dobrosusjedske odnose sa BiH i za uzajamno priznavanje.

“Ali, nažalost, naša volja se neprestano zloupotrebljava, kao što je to sada slučaj sa organizacijom SEECP iz Bosne i Hercegovine. Minimum koji Kosovo zahtijeva za učešće na takvim forumima jeste jednak tretman sa drugim zemljama učesnicama”, naveo je Tači.

Čitaj još:   HOROR I PORODIČNA TRAGEDIJA: Sin nasrnuo na oca i ubio ga sjekirom... (foto)

Kako prenosi RTK2, Tači smatra da je ponašanje BiH neprihvatljivo i paradoksalno, “jer predstavnici te države potpuno primjenjuju anti-evropske prakse”, koje se, kako je naveo, “ne razlikuju od onih u Srbiji”.

“Takvim destruktivnim pristupom, regionalna saradnja i dobrosusjedski odnosi između zemalja zapadnog Balkana nemaju uslov koji je potreban za pristupanje Evropskoj uniji”, kaže u svom viđenju svog ne dolaska u Sarajevo, Hašim Tači…

izvor RTK2

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

One thought on “TAČI NE DOLAZI U SARAJEVO:”Dodikov poziv je ponižavajući…”

  1. E Tači posluśaj , starijeg brata .
    Jesi ti zaboravio za Srbijansko bratstvo i jedinstco.
    Pazi ti nemoj ostavit decu sam u kuć.

Komentariši