Sarajevo: Erdogan se sastao s Predsjedništvom BiH…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić primili su danas u Sarajevu predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana koji boravi u dvodnevnoj posjeti BiH…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, vijesti, ponedeljak, 08. 08.2019…17: 48… Sarajevo: Erdogan se sastao s Predsjedništvom BiH…

Predsjednik Repubke Turske Tajip Erdogan je danas oko podneva doputovao na Međunarodni aerodrom u Sarajevu u pratnji supruge Emine Erdogan, ministra trezora i finansija Berata Albayraka, ministra odbrane Hulusi Akara i ministra transporta i infrastrukture Cahita Turhana.

Turski predsjednik je po dolasku posjetio i Tursku vojnu misiju pri EUFOR-u gdje je ručao s vojnicima. Predsjednik Turske je potom obišao i Šehidsko mezarje Kovači gdje je položio cvijeće i proučio odlomke iz Kur'ana na mezaru prvog predsjednika BiH Alije Izetbegovića.

Čitaj još:   CRNOGORAC, POZNAT PO NARKO- BIZNISU PREŽIVIO I TREĆI ATENTAT: Dva put ga pucali, izrešetan došetao do bolnice...

Očekuje se da će se Erdogan nakon sastanka u Predsjedništvu BiH sastati i sa predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, a potom i s predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Erdogan je danas na aerodromu u Istanbulu pred polazak u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odgovarao na pitanja novinara, a tom prilikom je poručio kako su mir i stabilnost Balkana veoma značajni za njegovu zemlju. 

“Mir, stabilnost i prosperitet Balkana za nas su veoma važni. Naša zemlja nema tog luksuza da izdaleka posmatra dešavanja na ovom području”, rekao je Erdogan. 

U utorak, drugog dana posjete, turski predsjednik Erdogan će prisustvovati samitu SCEEP-a koji se održava u hotelu “Termag” na Jahorini, a na marginama sastanka bi se trebao sastati s predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim… 

Čitaj još:   NEVJEROVATNO, OVA DIJETA TRAJE SAMO 3 SATA: Možete da jedete BAŠ SVE...

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši