SARAJEVO: Predsjednik Turske Erdogan 8. i 9. jula u posjeti Bosni i Hercegovini…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Danas i narednog dana predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan posjetiće Sarajevo, povodom samita SEECP- a…

ISTANBUL, SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 08. 08.2019…08: 02…SARAJEVO: Predsjednik Turske Erdogan 8. i 9. jula u posjeti Bosni i Hercegovini… 

Plan Erdoanove posjete BiH: U utorak će ispred zgrade Predsjedništva prisustvovati ispraćaju žrtava srebreničkog genocida…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan 8. i 9. jula boravit će u posjeti Sarajevu, a povodom samita Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim predsjedava Bosna i Hercegovina, javlja Anadolu Agency (AA).

Šef Odjela za komunikacije pri Uredu predsjednika Turske Fahrettin Altun, putem Twittera je objavio saopćenje o Erdoganovoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je kako Turska snažno podržava Proces saradnje u jugoističnoj Evropi.

Čitaj još:   Opsadno stanje u Crnoj Gori: ZNA LI SE KO JE UBIO VESKA VUKOTIĆA?!

“Na sastanku će biti razgovarano o koracima na razvoju saradnje na Balkanu, prvenstveno ekonomiji, trgovini, transportu, infrastrukturi i investicijama“, saopćio je Altun.

Dodao je kako se očekuje da se Erdogan tokom posjete sastane s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine i liderima pojedinih zemalja učesnica samita.

Prema našim saznanjima, Erdoan će sutra prvi sastanak održati u 16 sati s članovima Predsjedništva BiH. U 20 sati prisustvovat će zajedničkoj večeri učesnika samita u zgradi Predsjedništva.

U utorak će predsjednik Turske učestvovati na samitu na Jahorini, a prema našim informacijama, prisustvovat će i ispraćaju žrtava genocida u Srebrenici ispred zgrade Predsjedništva, zajedno s još nekim učesnicima samita.

Očekuje se i da će se Erdogan sastati s delegacijom turskog bataljona koji djeluje u sastavu EUFOR- a u BiH.

Čitaj još:   ONO ŠTO Ne bi smijeli da jedemo za doručak...

izvor iBalkan.net/ agencije AA

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši