SARAJEVO: Tajip Erdogan, položio cvijeće na mezar Alije Izetbegovića na Kovačima…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Skupa su sa Erdoanom su na mezar cvijeće položili i član Predsjedništva BiH Džaferović i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bakir Izetbegović

SARAJEVO: BiH, vijesti, ponedeljak, 08. 08.2019…17: 48… SARAJEVO: Tajip Erdogan, položio cvijeće na mezar Alije Izetbegovića na Kovačima…

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan posjetio je danas mezarje Kovači u Sarajevu gdje je položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića…

Predsjenik Republikje Turske Tajip Erdogan je danas doputovao u dvodnevnu posjetu BiH, u okviru koje će sutra učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) kojim predsjedava BiH. 

Nakon susreta s delegacijom turske vojne misije koji djeluje u sastavu EUFOR-a u BiH, Erdogan je posjetio i mezarje Kovače te položio cvijeće na mezar prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića.

Čitaj još:   PORODILA SE SEKA ALEKSIĆ : Nasledniku nije dala ime ISAK, ima svoje razloge, evo kako joj se zove sin... (foto)

S Erdoganom su na mezar cvijeće položili i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović.

U pratnji Erdogana bili su šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu, ministar odbrane Turske Hulusi Akar, ministar trezora i finansija Berat Albayrak te ministar transporta i infrastrukture Cahit Turhan i drugi članovi visoke turske delegacije.

Savjetnik za vjerska pitanja pri ambasadi Turske u Sarajevu Hasan Atli proučio je dovu na mezarju, a Erdogan je pri izlasku iz kompleksa razgovarao s građanima.

Tokom posjete turski predsjednik Erdogan je na sakou nosio “Cvijet Srebrenice” koji simbolizira sjećanje na žrtve genocida u tom gradu.

Nakon sastanka s Izetbegovićem planiran je sastanak Erdogana i slovenskog predsjednika Boruta Pahora. 

Čitaj još:   ZERINA, ŠETALA GRADOM: Sarajevo, ljubavi moja, na glavu stavila maramu i tako se pojavila u javnosti... (foto)

U utorak, drugog dana posjete, turski predsjednik Erdogan će prisustvovati samitu SCEEP-a koji se održava u hotelu “Termag” na Jahorini, a na marginama sastanka bi se trebao sastati s predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim. 

U pratnji supruge Emine, turski predsjednik Erdogan bi u Sarajevu trebao prisustvovati i ispraćaju tabuta s posmrtnim ostacima žrtava genocida u Srebrenici, koji će biti ukopani u Potočarima, 11. jula, na 24. godišnjicu genocida…


http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *