NOVI PAZAR: TAKMIČENJE SNAGE I SPRETNOSTI

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SPORT VIJESTI – Novi Pazar open strong izazov

Pod generalnim pokroviteljstvom grada Novog Pazara i Sportskog saveza a u organizaciji novopazarskog fitnes i bodi bilding kluba “Warrior gym” na terenima Sportsko rekreacionog centra u Novom Pazaru po prvi put odrzano je zanimljivo takmičenje pod nazivom “Novi Pazar open strong izazov”. Prilika je ovo bila za snazne momke da se nadmeću u tri discipline: benč pressu i to u tri kategorije do 85, do 95kg i u teškoj kategoriji preko 95 kilograma, sklekovima i zgibovima.

Promoteri ovog interesantnog nadmetanja bili su svjetski prvak u benč presu, gost iz Bosne i Hercegovine Farik Muhić i sandzački kolos, bacač kugle Asmir Kolašinac. Specijalni gosti na ovom svojevrsnom sportskom spektaklu bili su legenda bodibildinga u našoj zemlji Pedja Milošević iz Jagodine i aktuelni šampion drzave u bodi bildingu Marko Pavlović iz Ćuprije.

U takmičenju majstora zgibova nastupilo je devet takmičara medju kojima je bio i Lazar Puzović pripadnik policije koji je u nastupio u uniformi. Bilo je istinski uzbudljivo a na kraju se laskavom titulom šampiona okitio Aldin Turković kojem je za pobjedu bilo dovoljno da uradi 31 zgib u seriji, drugi je bio Alen Zejnelović dva zgiba manje dok je treće mjesto zauzeo Aleksandar Saković.

Čitaj još:   Uhapšen PAZARAC zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja...

Spektakularno je bilo i takmičenje u sklekovima. Prvi favorit, kajakaš kajakaškog kluba Stari grad, šampion drzave u kajaku i reprezentativac Srbije Alen Tahirović morao je na kraju ipak da se zadovolji drugim mjestom iako je u seriji uradio 80 sklekova.Bolja od njega, dobro ste čuli, bolja od njega i svih ostalih je na ovom otvorenom prvenstvu Novog Pazara bila sedmogodišnja Ajša Čepeljac koja je uradila, ni manje ni više, nego 136 sklekova. Treće mjesto je pripalo Denisu Hadroviću.

Vladari tezina u benč presu bili su podijeljeni u tri kategorije. U prvoj, najlakšoj do 85 kilograma, titulom šampiona okitio se Sead Halilović, drugi je bio Adnan Zećirović dok je treće mjesto pripalo Almedinu Mustafiću. U kategoriji benč press do 95 kilograma uzbudljiva borba u kojoj je gost iz Plava Haris Canović sa podignutih 150 kilograma osvojio šampinski pehar, drugi je bio Edin Tutić a treće mjesto je pripalo Harisu Šabanoviću.

I u teškoj kategoriji, istina iako samo tri takmičara, vidjeli smo kvalitetno takmičenje u kojem je rezultat pobjednika Dzevada Baltića sa podignutih 180 kilograma istinski vrijedan.kasnije je u revijalnom dijelu Dzevad podigao i 200 kilograma. Drugi je u ovoj konkurenciji bio Aldin Hazirović Tizu a bronzom se morao zadovoljiti Admir Numanović.

Čitaj još:   SENAD Hadžifejzović pozvao navijače da danas podrže FK Novi Pazar...

Po završetku zvaničnog takmičenja svjetski prvak u benč pressu Farik Muhić je demonstrirao kako to rade veliki šampioni. Počeo je sa lakšim treningom i tezinom od 210 kilograma, da bi u jednom trenutku tegove tezine 250 kilograma podigao dva puta što je okupljena publika nagradila ovacijama.

Takmičenje je bilo izuzetno dobro organizovano a organizatori se zahvaljuju i sponzorima koji su novčanim i robnim nagradama i nagradama u suplementima pomogli njegovo uspješno odrzavanje: Turističkoj agenciji Nernex, Up grede nutrition, firmi First Time kao i Denisu Nokiću generalnom distributeru DUM DUM vode za područje Sandzaka. Takmičenje su podrzali i svjetski šampion u IBF verziji bokser Šerif Gurdijeljac koji 31. avgusta boksuje meč u dvorani Pendik, zatim svjetska šampionka u lou kiku Saida Bukvić i vicešampion svijeta u istoj disciplini Sedad Bukvić.

Zajednička je ocjena svih aktera ovog dogadjaja da je takmičenje bilo odlično i da se nadaju da će postati i tradicionalno i da će iz godine u godinu okupljati sve veći broj kvalitetnih takmičara.

Autori: Fehim Feša Karišik i Sportski savez Novi Pazar

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *