IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG POMORA RIBE, policija udarila i na izvršnog direktora TE Pljevlja…

Crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv Termoelektrane Pljevlja (TE) i četiri odgovorne osobe, među kojime je i izvršni direktor Vladimir Šestović, zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina…

PLJEVLJA, PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak 11. 07.2019… 21: 09…   PLJEVLJA: KRIVIČNE PRIJAVE ZBOG POMORA RIBE, policija udarila i na izvršnog direktora TE Pljevlja…

Policija je, kako je saopšteno, podnjela prijavu protiv Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšic Termoelektrane (TE) Pljevlja, zbog sumnje da je izvršila krivicno djelo zagađenje životne sredine.

Prijava je podnijeta i protiv izvršnog direktora TE Pljevlja Šestovića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zagađenje životne sredine i krivično djelo nepreduzimane mijera zaštite životne sredine, prenosi portal CDM.

Prijavom su obuhvaćeni i D.B, rukovodilac Sektora za operativnu kontrolu i planiranje u TE Pljevlja, R.D, smijenski inženjer u TE Pljevlja i S.V, stručno lice za zaštitu životne sredine u TE Pljevlja.

Policijski službenici su došli do činjenica koje ukazuju da su navedena lica počinila krivična djela tako što je rukovalac bager stanice dobio usmijeni nalog od smjenskog inženjera, a u skladu sa usmijenim instrukcijama rukovodioca sa kojima je bio upoznat i izvršni direktor TE Pljevlja.

Čitaj još:   BILANS PREVRTANJA BUSA KOD PLJEVLJA: Povrijeđen 41 putnik, u autobusu bilo više od 20 stranih državljana... (foto)

Rukovalac bagera je otvorio drenažni ventil koji se nalazi van kruga TE Pljevlja kako bi se otpadne vode izlile iz sistema TE Pljevlja u rijeku Vezišnicu, što je izazvalo ekološki incident i pomor ribe u toj rijeci i u rijeci Ćehotini, navodi se u izveštaju Uprave policije…

S obzirom da postoji sumnja da su zaposleni u EPCG TE Pljevlja takve radnje činili i ranije, policija i tužilaštvo preduzimaju dalje mijere u okviru ovog predmeta.

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je prethodno navelo da se sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u rijeke Vezišnicu i Ćehotinu, zbog čega je došlo do oštećenja biljnog i životinjskog svijeta i pomora ribe.

Mediji su ranije preneli da je reka Ćehotina nizvodno od TE “Pljevlja” od 5. jula potpuno bijela kao mlijeko…

Iz ribolovnog društva “Lipljen” iz Pljevalja je saopšteno da je nastao veliki pomor ribe i da je šteta neprocjenjiva...

izvor CDM

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši