Novi Pazar- Zabranjena prodaja alkohola posle 21 sata…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Novi Pazar: Skupština Novog Pazara usvojila je na posljednjoj sjednici odluku o zabrani trgovinskim radnjama da poslije 21 sata prodaju alkoholna pića, pirotehnička sredstva i drugu robu koja može utjecati na remećenje javnog reda i mira.

U Odluci, u koju je radio Sto plus imao uvid, navodi se da će se za kršenje te odredbe pravno lice kazniti sa 60.000 dinara, a odgovorno sa 10.000 dinara. Ukoliko je alkohol prodao preduzetnik, kazniće se sa 30.000 dinara.

Pored toga, tim dokumentom propisana su i radna vremena ugostiteljskih objekata na teritoriji Novog Pazara, u zavisnosti od toga da li se u njima služi alkohol, da li se nalaze u stambenim zgradama i emituju li muziku.

Maksimalno radno vrijeme za objekte u kojima se pruža ishrana i imaju alkoholna pića, a ne nalaze se u stambenim zgradama, radnim danima je od sedam sati ujutru do ponoći, a petkom i subotom do jedan sat posle ponoći.

Čitaj još:   ISTANBUL:Erdogan, nemamo namjeru, odustati ni od članstva u NATO- u niti od naših saveznika... (foto)

Izuzetak su barovi, noćni barovi i disko barovi koji mogu raditi od 20 sati do dva sata poslije ponoći.

Objekti koji pružaju ishranu, a ne služe alkoholna pića, mogu raditi svakog dana non- stop.

Kafići, barovi i restorani koji se nalaze u stambenim zgradama, a služe alkoholna pića, mogu raditi od šest sati ujutru do ponoći svakog dana osim petka i subote kada im je dozvoljen rad do jednog sata posijle ponoći.

Ugostiteljski objekti bez alkohola mogu raditi non-stop.

Međutim, ograničenje za sve lokale u stambenim zgradama, a koji emituju muziku, je da mogu raditi do ponoći svim danima, osim petka i subote kada moraju biti zatvoreni sat vremena poslije ponoći.

Za sve ugostiteljske objekte propisano je da moraju raditi bez remećenja javnog reda i mira i uznemiravanja građana koji žive ili rade u blizini, a u smislu zabrane emitovanja preglasne muzike, isparenja ili nadražujućih mirisa, kao i vike.

Čitaj još:   PRAZNIK TAVLE I PRIJATELJSTVA

Za kršenje tih pravila propisane su novčane kazne od 150.000 dinara za pravna lica, 75.000 za preduzetnike, a 25.000 za odgovorna lica.

Izvor: Radio Sto plus

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši