IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

WIMBLEDON Đoković u finalu Wimbledona, ide spektakl u nedjelju…

NOVAK ĐOKOVIĆ je u finalu Wimbledona. Sa 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 pobijedio je Španjolca Roberta Bautistu- Aguta…

LONDON: Svijet, Sport, tenis, vijesti, petak 12. 07.2019… 16: 19… WIMBLEDON Đoković u finalu Wimbledona, ide spektakl u nedjelju…

NOVAK Đoković će u nedjelju igrati protiv boljeg iz okršaja Rafaela Nadala i Rogera Federera. Lovit će svoju petu titulu na Wimbledonu i drugu u nizu. Jedini poraz u finalu doživio je 2013. godine protiv Andyja Murraya. 

No 1 na planeti teniser je i protiv Nadala i protiv Federera igrao po tri puta na Wimbledonu. Ima po dvije pobjede i jedan poraz. 

Đoković je u prvom setu blistao, imao 93 posto poena na prvi servis i sjajno vraćao servise suparnika na čijem je servisu osvojio 52 posto poena. Međutim, 22. tenisač svijeta podigao je razinu igre u drugom setu i u njemu ostavio Đokovića bez prilike za break. 

Čitaj još:   MILOJKO PANTIĆ ''OPALIO' VUČIĆA IZ VOLEJA "- On je najveće zlo srpskog naroda... 

Kada je kod 4:2 u trećem setu Đoković spasio dvije vezane break-lopte, meč je bio gotov. Bautistina igra se raspala, Đoković mu je počeo čitati servis i u trećem setu s nova dva breaka stigao do pobjede za 2 sata i 50 minuta.

Ako Đoković osvoji Wimbledon, to će mu biti 16. Grand Slam titula. Približit će se Nadalu na dvije titule, a rekorderu Federeru na četiri.

Regionalni portal iBalkan.net pratiće i POLUFINALE WIMBLEDONA UŽIVO NADAL – FEDERER 0:0 Teniski klasik za finale Wimbledon…

JEDNO od najvećih rivalstava, ne samo u tenisu, nego u sportu, danas će dobiti svoju 40. epizodu. Roger Federer i Rafael Nadal igraju za finale Wimbledona…

http://iBalkan.net

Komentariši