Sve je spremno za početak Radne akcije u Novom Pazaru…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

NOVI PAZAR: Još manje od dva dana ostala su do početka velike Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019.

Da će ovaj događaj biti za pamćenje koji će okupiti veliki broj učesnika, te da ih Novi Pazar dočekuje spremno, uvjerio se i potpredsjednik Vlade ministar Rasim Ljajić koji je obišao naselje ” Laki i Bane” u kojem će tokom trajanja radne akcije boraviti brigadiri, gosti Novog Pazara, njih, kako je najavljeno više od 150.

Ljajić je tom prilikom čestitao svima koji su tokom dugog vremenskog perioda marljivo i naporno radili kako bi sve proteklo u najboljem redu. Brigadirsko naselje nazvano je po dvojici drgova, Rifatu Škrijelju- Lakiju i Branislavu Kostiću- Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije.

Čitaj još:   EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ-  TIŠINA U NOVOM PAZARU JE NEŠTO ŠTO NISAM DUGO OSJETIO

Njih dvojica, bili su simbol zajedništva na ovim prostorima, te je Štab ORA Ribariće 2019. godine doneo odluku da naselje nosi njihova imena.

Obavljaju se poslednje pripreme kako bi u akciji i gostoprimstvu Novog Pazara uživali brigadiri iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine.

Obezbjeđeni su odlični uslovi za smještaj brigadira u Osnovnoj školi “Stefan Nemanja”, u naselju “Laki i Bane”. Pripremljene su spavaonice, trpezarija i toaleti.

“Organizatori Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. pozvali su sve veterane sa prostora našeg grada i šire, da dođu na svečano otvaranje akcije u ponedjeljak, u 20:30 h, na Gradskom šetalištu.

prilog pripremili RTVNP, Senad Senko Župljanin

http://ibalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *