IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FINALE WIMBLEDONA: FEDERER- ĐOKOVIĆ 2: 3 Novak, osvojio Wimbledon u najluđem finalu u historiji tenisa…

NOVAK ĐOKOVIĆ I ROGER FEDERER odigrali su jedan od najboljih, najdramatičnijih i najspektakularnijih mečeva u historiji tenisa…

LONDON: Svijet, Sport, tenis, vijesti, nedelja 14. 07.2019… 20: 19… FINALE WIMBLEDONA: FEDERER- ĐOKOVIĆ 2: 3 Novak, osvojio Wimbledon u najluđem finalu u historiji tenisa…

Novak Đoković je nakon pet sati čudesne igre pobijedio 3:2 i došao je do svog 16. Grand Slama, petog Wimbledona. Novak je slavio s 3:2 u setovima, 13: 12 u tie- breaku petog seta…

Ukupni međusobni skor je 25:22 za Đokovića. U finalima je Đoković još dominantniji od Švicarca, vodi 14:7.

U NAJBOLJEM finalu u povijesti Wimbledona Novak Đoković je pobijedio Rogera Federera 7:6, 1:6, 7:6, 4:6 i 13:12 i tako stigao do petog naslova najvećeg teniskog turnira u karijeri.

Donosimo prve izjave s terena:

Roger Federer: Sjajan, nevjerojatan meč. Imao sam svoje šanse, ali ih nisam iskoristio. Čestitam Novaku, bilo je ludo, svaka čast. Pokazao sam onima koji su u mojim godinama da ne trebaju odustati, osjećam se sjajno, i dalje stojim na nogama. Dao sam sve od sebe, dobro se osjećam. Obitelj neće biti zadovoljna ovim trofejem, htjeli su pehar, ali što ćemo…

Čitaj još:   Urušio se hotel u Kosovskoj Mitrovici: Sumnja se da je jedna osoba zarobljena u ruševinama... (foto, video)

Novak Đoković: Ovo je vjerojatno najuzbudljivije finale koje sam igrao, sigurno među dva-tri i mojoj karijeri. I to protiv jednog od najvećih tenisača u povijesti i suparnika kojeg toliko poštujem. Nažalost, netko je morao izgubiti. Nestvarno je da sam spasio meč-lopte i vratio se. Čudno je sve ovo, čudno je igrati tie-break na 12:12. Dobar sam bio u tie-breakovima, nadao sam se da ću doći do tie-breaka u posljednjem setu. 

Osim toga, Đoković je slavio i u posljednja tri susreta, uključujući Australian Open 2016. te Masterse u Cincinnatiju i Parizu prošle godine.

Posljednji meč na travi imali su 2016., upravo u finalu Wimbledona kad je Novak pobijedio sa 7:6, (1), 6:7 (10), 6:4, 6:3.

Pred nama je teniski spektakl, a u glavnim ulogama su dvojica velikih igrača koji pretendiraju na titulu najvećeg svih vremena. Novak i Roger zajedno su osvojili 176 naslova od čega 35 Grand Slamova.

Đoković se borio za svoj peti Wimbledon, a Federer igra za devetu titulu u Londonu…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. januar 2019.godine

izvor index.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši