NOVI PAZAR: Brigadiri stigli, počinje ORA Ribariće 2019… (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

U naselju ” Laki i Bane” u kojem će tokom trajanja radne akcije boraviti brigadiri, sve je tokom dočeka gostiju funkscionisalo besprekorno…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…09: 59…  NOVI PAZAR: Brigadiri stigli, počinje ORA Ribariće 2019…

Počela je velika Omladinska radna akcija ORA Ribariće 2019. Brigadiri iz zemalja bivše SFRJ tokom predhornih dana su pristizali u Novi Pazar kako bi se odmorili i spremno dočekali prve zadatke koji ih očekuju u ponedeljak 15.aprila za kada je i zakazano svečano otvaranje ORA Ribariće 2019.

U naselju ” Laki i Bane” u kojem će tokom trajanja radne akcije boraviti brigadiri, sve je tokom dočeka gostiju funkscionisalo besprekorno. Komandant naselja Nedžad Eminović vodi računa o svakoj sitnici kako bi naselje što bolje funkcionisalo.

” Sve ide kako smo planirali. Brigadiri čim stignu, idu da se prijave, daju pasoše, kako bismo ih prijavili Policijskoj upravi. Zatim zadužuju uniforme i odlaze u spavaonice. Upoznaju se sa školom kako bi znali gdje je šta. Imali su zajednički ručak, oni koji su stigli do tada, a biće i zajednička večera kako bismo se što bolje upoznali i dogovorili o sutrašnjim aktivnostima” – rekao je Eminović.

On je najavio i da će u ponedeljak dve brigade raditi na uređivanju plaže u Ribarićima, jedna će biti rasporedjena u Borićima gdje će čisitti ovo izletište, a jedna brigada će ići na Gradinu u Postenju kako bi se ova turistička atrakcija “oživela”.

Čitaj još:   BABA VJEŠTICA IMALA SVOJ SPISAK ZA ODSTREL Umrla u bolnici KGB u Rusiji…

U Novi Pazar su najpre stigli brigadiri iz Lopara, iz Bosne i Hercegovine, za njima i brigadoro iz Beograda, Ohrida, Kumanovca, Zvečana, Slovenije, Pančeva. Sve njih je odmah dočekalo na daleko poznato novopazarsko gostoprimstvo o kojima su mnogi, prije svega oni mlađi, čuli a sada su, kako su rekli, imali prilike i da se lično uvjere.

Brigadirsko naselje nazvano je po dvojici prijatelja, Rifatu Škrijelju- Lakiju i Branislavu Kostiću- Banetu, koji su nekoliko puta bili komandanti omladinskih radnih akcija širom bivše Jugoslavije. Njih dvojica, bili su simbol zajedništva na ovim prostorima, te je Štab ORA Ribariće 2019. godine donio odluku da naselje nosi njihova imena.

Organizatori Omladinske radne akcije ORA Ribariće 2019. pozvali su sve veterane sa prostora našeg grada i šire, da dođu na svečano otvaranje akcije u ponedjeljak, u 20:30 h, na Gradskom šetalištu.

izvor iBalkan.net / RTV Novi Pazar

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Maloljetnik, osuđen na 10 godina, sa 11 hitaca izrešetao vršnjaka...

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši