IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pljevlja, grad sa najvećom stopom bijele kuge u CG…

U Crnoj Gori je prošle godine negativan prirodni priraštaj zabilježen u čak 15 opština, i to uglavnom u gradovima na sjeveru države…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, Pu, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…20: 59…  Pljevlja, grad sa najvećom stopom bijele kuge u CG…

Andrijevica, Bar, Berane, Bijelo Polje, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Plav, Pljevlja, Plužine, Šavnik, Ulcinj i Žabljak — 18 je crnogorskih gradova u kojima se od početka godine do kraja aprila više umiralo nego rađalo.

Da je prirodni priraštaj u minusu i da bijela kuga vlada u većini crnogorskih gradova, pokazuju zvanični podaci Uprave za statistiku, prema kojima je Crna Gora za prva četiri mjeseca 2019. godine imala vitalni indeks minus 212, što znači da je toliko ljudi više umrlo, nego što je rođeno…

Prema zvaničnim podacima, od januara do kraja aprila rođeno je 2.119 beba, a u istom periodu preminuo je 2.331 građanin.

Čitaj još:   SRPSKI EKSTREMISTI raspoređeni u CETINJSKOM MANASTIRU, grupe SPREMNE čekaju i u PODGORICI

Kao i u dosadašnjim istraživanjima i te kako ima zastrašćujućih podataka…

Pljevlja su grad s najvećom stopom bijele kuge… U gradu na tri rijeke je broj preminulih za 98 veći od broja rođenih…

Na drugoj strani, grad u kom se rodilo najviše dece je Podgorica, i u njoj je prirodni priraštaj pozitivan, budući da je broj rođenih za 144 veći od broja preminulih.

Ovakav trend s kulminacijom bele kuge samo je nastavak iz prethodnog perioda, govore podaci Uprave za statistiku.

U Crnoj Gori je prošle godine negativan prirodni priraštaj zabeležen u čak 15 opština, i to uglavnom u gradovima na sjeveru države.

Iako je 2018. godine prirodni priraštaj bio pozitivan i iznosio 766 stanovnika, ovaj podatak je alarmantan jer je u pitanju najmanje povećanje broja stanovnika Crne Gore u istoriji.

Poređenja radi, prirodni priraštaj je 1991. godine bio 5.636, što je sedam puta više nego lani…

izvor agencije

PLJEVLJA: Partizan opravdao ulogu favorita protiv Rudara, grad rudara zakinut…

Grad rudara PLJEVLJA su zakinuta samom cinjenicom da nisu mogli Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Komentariši