IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zakupcima koji naplaćuju ležaljke popodne, oduzimaće se plaža na jadranskoj obali CG…

Zakupcima koji ne poštuju pravilo besplatnih ležaljki poslije 17 sati biće oduzeta plaža, navedeno je u odluci Javnog preduzeća Morsko dobro Crne Gore….

ULCINJ: Crna Gora, Putovanja, vijesti, ponedeljak 15. 07.2019…14: 59…Zakupcima koji naplaćuju ležaljke popodne, oduzimaće se plaža na jadranskoj obali CG…

PRVO JE BILA SUPER VIJESTG DA SU Crnogorci najavili besplatne ležaljke i suncobrane na plažama poslije 17 h, sezona počela – ali nema ništa od toga

PRECIZIRALI PROPISE U CG KAŽNJAVANJE: Prema toj odluci, plažni mobilijar ne naplaćuje se posle 17 sati, prenosi investitor.me.

Međutim, na nekim plažama kupači su primjetili da to pravilo ne važi.

Inače, na plažama moraju da budu istaknuti detalji o spasilačkoj službi i broju ležaljki i suncobrana…

Glavna turistička sezona je počela i mnogi su se ponadali da će, kako je ranije najavljeno iz Morskog dobra, plažni mobilijar poslije 17 sati na uređenim plažama biti besplatan, ali to se nije dogodilo… 

Sve je izbilo na videlo kad su po društvenim mrežama počele da se šire žalbe turista i građana da zakupci imaju “svoj zakon” i naplaćuju suncobrane i ležaljke i do 19 sati….

Čitaj još:   PAO INSPEKTOR SIPE, DARKO: Od dilera iznuđivao pare za zaštitu...

Ako su iz Uprave za inspekcijske poslove saopštili da Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupališta na moru nije precizirano da će suncobrani i ležaljke poslije 17 časova biti besplatni, u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kazali su da su, uz saglasnost zakupaca, kao ugovorenu odredbu uvrstili stavku da se plažni mobilijar tada ne naplaćuje.

U Morskom dobru objašnjavaju da su zakupci pristali na to da plažni mobilijar poslije 17 sati bude besplatan.

“Ta obaveza je sastavni deo Ugovora o zakupu morskog dobra, koju su korisnici prihvatili pri potpisivanju istog”, ističu i najavljuju da će u narednih nekoliko dana završiti izradu grafičkih folija, koje će zakupci istaći na svojim informativnim tablama.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši