Dejan Puzigać, “monah Sava” ponovo osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo Tatona, francuskog navijača…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ovo je treća po redu prvostepena presuda Puzigaći, pošto mu je tri puta ponovljano suđenje…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika,vijesti, utorak, 16. 07.2019…08: 59… Dejan Puzigać, “monah Sava”, ponovo osuđen na 12 godina zatvora za ubistvo Tatona, francuskog navijača…

Viši sud u Beogradu ponovo je predhodnog dana osudio na 12 godina zatvora Dejana Puzigaću, sa monaškim imenom Sava, povodom optužbi da je učestvovao u ubistvu francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine.

Ovo je treća po redu prvostepena presuda Puzigaći, pošto mu je tri puta ponovljano suđenje, prenosi Tanjug.

I na novu presudu i Puzigaća i tužilaštvo imaju pravo da se žale Apelacionom sudu u Beogradu.

Suđenje Puzigaći ponovljeno ovog puta po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je početkom decembra 2018. ukinuo prvostepenu presudu Višeg suda kojom je on prošle godine bio osuđen na 12 godina zatvora.

U prvom postupku, koji je vođen protiv više izgrednika, Puzigaća je prvostepenom presudom bio osuđen na 32 godine zatvora, ali mu je kazna odlukom Apelacionog suda 2012. godine smanjena na 14 godina zatvora.

Čitaj još:   LUDNICA, SVE JE SPREMNO ZA BORBU STOLJEĆA: Habib najavio novi meč sa...

Puzigaća, koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo u saizvršilaštvu, i dalje je u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu u kojem je se nalazi od izručenja iz Grčke, gdje je uhapšen nakon višegodišnjeg bjekstva.

Nakon izručenja iz Grčke njemu je dozvoljeno ponavljanje krivičnog postupka, odnosno novo suđenje sa pravom žalbe. Tokom skrivanja Puzigaća se zamonašio u ruskom manastiru na Tajlandu i uzeo monaško ime Sava, pa se na suđenja pojavljivao u monaškoj odori.

Taton je teško povređen u tuči navijača Partizana i Tuluza iz Francuske na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, a 11 dana kasnije je preminuo u bolnici.

Na početku ponovljenog suđenja u aprilu 2017, Puzigaća je negirao učešće u tuči, tvrdeći da uopšte nije bio na Obilićevom vjencu u vrijeme nereda i tuče navijača Tuluza i Partizana.

Čitaj još:   SRBI, UHAPŠENI ZA ŠVERC 800 kg kokaina: Radili sa Rusem i Meksikancem, slike Gavrila Principa stavljali na pakete sa drogom... (foto)

U slučaju ubistva Tatona, Đorđe Prelić, koji je takođe u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, zimus je novom pravosnažnom presudom osuđen na 10 godina zatvora. Prelić je pet godina bio u bjekstvu do hapšenja u Španiji koja ga je izručila Srbiji 2014. godine.

Osim Puzigaće i Prelića, ostalih 12 optuženih za ubistvo Tatona su ranije osuđeni na zatvorske kazne i već su pušteni iz zatvora na uslovni otpust ili su izdržali zatvorske kazne…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *