ISTANBUL, ERDOGAN Turski narod, niko ne može da porobi…

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Erdogan rekao u povodu treće godišnjice neuspelog pokušaja vojnog udara, da turski narod niko ne može da porobi…

ISTANBUL: Regija,vijesti, utorak, 16. 07.2019…06: 59… ISTANBUL, ERDOGAN Turski narod, niko ne može da porobi…

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan ujedno poručio da će sistem S-400, koji je Turska nabavila od Rusije, biti potpuno funkcionalan do aprila 2020. godine.

Godišnjica pokušaja puča obeležena je širom zemlje, a glavni skup simbolično je upriličen na aerodromu “Ataturk”, na koji je turski predsednik Reždep Tajip Erdogan sletio u noći 15. jula 2016.

“Sve dok budemo čuvali našu vjeru, našu historiju i našu kulturu, naše potomke, niko ne može okupirati ovu zemlju i niko ne može porobiti ovaj narod”, poručio je Erdogan u obraćanju na istanbulskom aerodromu pred više desetina hiljada ljudi, prenosi sa lica mjesta ropisnik regionalnog portala iBalkan.net

Erdogan je rekao da se nada da poslije 15. jula niko neće ni pomisliti da pokuša da ugrozi narodnu volju.

Čitaj još:   ĐACI Kolindu molili za dvoranu: Rekla im, "Imate veliku livadu"...

Podsetio je da tokom ranijih državnih udara u Turskoj nikada nije napadnuta zgrada parlamenta, te da je na današnji dan prije tri godine čak i to učinjeno.

“U noći 15. jula željeli su Tursku zaviti u crno, ali nisu usjpeli. Bog je tako htio da sami upadnu u zamke koje su postavili. Tursku nikada neće preuzeti nitkovi koji su prodali dušu đavolu, rekao je on.

Erdogan se dotakao i teme odbrambenog protivvazdušnog raketnog sistema S- 400, koji Turska nabavlja od Rusije dodavši da su mnogi govorili da Turska nije u stanju da nabavi taj sistem te naglasio kako je njegova isporuka u toku.

“Sistem S-400 će u potpunosti biti raspoređen i funkcionalan do aprila 2020.”, poručio je on.

Erdogan je na aerodrom stigao sa suprugom, a u njegovoj pratnji bili su i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić…

Čitaj još:   KURTI, REAGUJE: Carina Kosova, sprema se za UKIDANJE TAKSI, zamijeniće ih reciprocitet... (foto)

http://iBalkan.net

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši