IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ, POSLAO VAŽNO PISMO: Upućeno je ženi, a sadržaj OTKRIVA ovaj korak…

Vučić, uputio čestitku u kojoj je poželio da postane njen…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 16. 07.2019… 21: 59…  VUČIĆ, POSLAO VAŽNO PISMO: Upućeno je ženi, a sadržaj OTKRIVA ovaj korak…

Aleksandar Vučić čestitiao Ursuli fon der Lajen, poželio joj uspjeh u radu i izrazio uvjerenje da će na najbolji način braniti interese EU… Poslao joj jasnu poruku da želimo da budemo dio EU…

Izbor na ovu važnu dužnost svjedoči o velikom povjerenju, koje je ukazano koliko Vašem iskustvu, toliko i idejama da odgovorite na izazove sa kojima se današnja Evropska unija suočava. Uvjeren sam da ćete na najbolji način braniti interese Evropske unije i promovisati njene univerzalne vreijdnosti. Nadam se da ćete, radeći na tome da ujedinjena Evropa postane još bolje mjesto za život, podržavati i nas, koji želimo da postanemo njen dio – naveo je Vučić.

Dodao je da je članstvo u EU strateški cilj Srbije, te da će ona kao zemlja kandidat uvijek biti pouzdan partner u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Čitaj još:   TUZI grad u izolaciji: Sve više volontera i donatora nude pomoć... (foto)

Iako znamo koliko je dug i težak put do članstva, postojanje evropske perspektive predstavlja podsticaj našim naporima da Srbija bude uređena i uspješna zemlja – poručio je predsjednik Vučić.

Kako je naveo, Srbija će istovremeno, vodeći politiku mira i saradnje, nastaviti da se bori za stabilnost na Zapadnom Balkanu, kao osnovi za ekonomski i svaki drugi napredak.

Srbije je to, podsjetio je, pokazala i time što je u potrazi za kompromisnim rešenjem za pitanje Kosova i Metohije realno i hrabro pristupila dijalogu sa Prištinom, uz posredovanje Evropske unije.

Nadam se da će, tokom vašeg mandata, uz kritiku, pomoć i podršku, kao i adekvatnim vrijednovanjem naših političkih i ekonomskih reformi, Srbija postati zemlja koju će Evropska unija rado vidjeti kao svog ravnopravnog člana – navodi se u čestitki Vučića…

izvor anekcije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more

Komentariši