IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK U VELIKOJ PANICI: MISLI DA ĆE POSTATI META “FETO” U BiH…

Naručeni tekst iz Dodikovog kabineta otkriva sve njegove strahove…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 18. 07.2019… 11: 39…  DODIK U VELIKOJ PANICI: MISLI DA ĆE POSTATI META “FETO” U BiH…

Incident prilikom dolaska turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana na sarajevskom aerodromu, kada je došlo do tuče njegovog obezbjeđenja sa pripadnicima Granične policije BiH režiran je u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH, pišu beogradske Večernje novosti, pozivajući se na strane diplomatske izvore u Sarajevu.

List blizak kabinetu Milorada Dodika i njegovih savjetnika “otkriva” nevjerovatnu teoriju zavjere koja je navodno režirana u OSA, sa namjerom da Dodik postane živa meta “gulenista” i diskriminisan kod zapadne međunarodne javnosti.

List piše da je sve smišljeno u OSA uz pomoć bezbjednjaka iz dvije ambasade i finansijsku pomoć nekoliko turskih biznismena, pripadnika organizacije “Hizmet” odbjeglog turskog imama Fetulaha Gulena koje potražuje Turska, jer, prema Erdoganovim riječima, pripadaju terorističkoj organizaciji FETO.

Kako se navodi, ovom “dobrodošlicom” za Erdogana rukovodio je šef OSA Osman Mehmedagić Osmica. Dalje se navodi da o akciji nije bio obaviješten ni direktor Granične policije BiH Zoran Galić, budući da su u njoj učestvovali isključivo granični policajci iz reda bošnjačkog naroda.

Čitaj još:   OTVARANJE DŽAMIJA: Prvi džuma-namaz u Novom Pazaru nakon pauze zbog COVID-19

OBA je osmislila i da u ovu priču bude ubačen Milorad Dodik, koji nema nikakve odgovornosti u vezi sa gulenovcima u BiH, da bi ga tako diskriminisali kod zapadne međunarodne javnosti, a sa druge strane postavili i kao metu pred guleniste – rekli su izvori lista.

Večernje novosti navode i da je OSA odmah nakon sastanka članova Predsjedništava BiH sa Erdoganom, posredstvom pojedinih portala koje finansira i uređuje, plasirala lažnu vijest da je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao Erdoganu da će se potruditi da Turskoj što prije bude izručeno osam saradnika “Hizmeta” koji žive u BiH.

List navodi i da je OBA, na nagovor bezbjednjaka iz dvije zapadne ambasade u Sarajevu, objavila “preko svojih novinara” da bi “udovoljavanjem Erdoganovim zahtjevima vlasti u BiH rizikovale da ugroze saradnju sa zapadnim saveznicima koji ne podržavaju zahtjeve Turske za deportaciju Gulenovih pristalica”.

Podsjetimo, odmah nakon razgovora sa Erdoganom Dodik je potvrdio novinarima da je u Predsjedništvu BiH razgovarano i o zahtjevu Turske za izručenjem članova terorističke organizacije FETO koji borave na području BiH te da je on spreman na saradnju u vezi s tim problemom…

Čitaj još:   Milo ĐUKANOVIĆ i DPS ne kriju zadovoljstvo: "Podržat ćemo svaku inicijativu koja će dovesti do..." (foto, video)

izvor večernje

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši