PLJEVLJA: EPCG PRIHVATA ODGOVORNOST, Direktor Termoelektrane podnio ostavku, zbog pomora ribe…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore prihvatio je ostavku koju je ponudio direktor Termoelektrane Pljevlja Vladimir Šestović… 

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, ekonomija, vijesti, četvrtak, 18. 07.2019… 11: 39… PLJEVLJA: EPCG PRIHVATA ODGOVORNOST, Direktor Termoelektrane podnio ostavku zbog pomora ribe…

Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije Maljevac, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra.

Istakli su u saopštenju da su prihvatili ostavku Šestovića, “i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji”.

“Elektroprivreda Crne Gore izražava duboko žaljenje zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine 4. jula ove godine i iskreno se izvinjava građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog tog nemilog događaja, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju”, piše u saopštenju EPCG.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Ranjen nožem u stomak u kafani, počinilac lišen slobode...

Takođe, poručili su da će preuzeti sve preventivne mjere da se ovakva sitacija više nikada ne ponovi.

Menadžment Društva će morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata u cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije objekta, u okviru koje će se kroz investicije od preko 60 miiona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou.

Zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore.

Čitaj još:   Novi Pazar: VOLONTERI ISKRCALI MEDICINSKU POMOĆ IZ TURSKE, svi koji vole ovu čaršiju danas su bili tu...(foto galerija)

Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu”, zaključuje se u saopštenju EPCG.

izvor CdM

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *