IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAHOTA U GRČKOJ: Vjetar dječaka iz SRBIJE odnio na pučinu, nastala neviđena drama… (foto)

Upozorenje za sve roditelje…

ATINA: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, Vijesti, subota, 20. 07.2019… 16: 59… STRAHOTA U GRČKOJ: Vjetar dječaka iz SRBIJE odnio na pučinu, nastala neviđena drama… (foto)

Dječaka vjetar odneo na pučinu… Kada je počeo da doziva pomoć, već je bio vrlo udaljen… Djevojka spasilac krenula da pliva ka njemu, ali nije mogla sama da mu pomogne

Nesvakidašnja drama odigrala se danas u popularnom grčkom ljetovalištu Toroni, na Halkidikiju, kada je vjetar dječaka iz Srbije od nekih sedam- osam godina, koji se nalazio na dušeku, odvukao na pučinu tako da čak ni spasioci nisu mogli da mu priđu!!!

Prema rječima očevica, turiste iz Srbije koji je na letovanju u ovom grčkom gradiću, voda je bila mirna i bez većih talasa, ali je bilo vjetra. Dijete od sedam godina se kupalo na par metara od obale na gumenom dušeku na naduvavanje.

Vetar je malo po malo dijete nosio na pučinu, kada je ono počelo da doziva već je bilo pedesetak metara od obale, ali zbog snage vjetra niko nije uspio da mu priđe – ispričao je svjedok ovog događaja Đorđe O. i dodao da je samo nekoliko trenutaka bilo potrebno da vjetar odvuče djete “preko 100 metara od obale”.

Čitaj još:   TUGA DO NEBA: Od korone PRESELILA NA AHIRET SELMANA HODZIĆ OMILJENA medicinska sestra- Dženaza danas...

U tom trenutku je u vodu skočila djevojka spasilac. Međutim, kako Đorđe O. navodi, ona je poslije nekih 100 metara brzog plivanja “izgubila snagu” tako da je i njoj bila neophodna pomoć, a za to vrijeme “dječak je već bio dosta daleko od svih kupača i obale”.

Pored kućice za spasioca bio je čamac i konačno su se neki Grci sa plaže pribrali i uspjeli nekako čamcem da dođu prvo do djevojke, a onda i do dječaka – objašnjava Đorđe O. i dodaje da je cijela akcija spasavanja trajala najmanje 20 minuta.

Da su sa čamcem zakasnili minut ili dva, pitanje je šta bi bilo – još je u šoku naš sagovornik...

Ipak, na kraju, dječak je izvučen na obalu živ i zdrav, dok je djevojci-spasiocu, koja je prvo pokušala da spasi djete, bilo neophodno ukazati medicinsku pomoć…

Čitaj još:   VELIKI POŽAR I EKSPLOZIJE U SRBIJI: Vatrogasci pokušavaju da obuzdaju plamen koji je buknuo... (foto, video)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

Komentariši